donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Repatriatie vluchten krijgen deadline

lees ook ...

Linscheer is awaiting the President’s orders

Melvin Linscheer, the president's security adviser, has no intention of making a significant response to remarks made by Ronnie Brunswijk, head of the ABOP and vice president, during a Perjajah Luhur ...

De laatste repatriatievluchten worden op 7 februari uitgevoerd. In verband met de covid-maatregelen zijn er  deadlines vastgesteld. De landen zijn Guyana, Nederland, Brazilie en Amerika. Vandaag is het de beurt van Brazilie. Voor Guyana geldt alleen terugkeren naar eigen land. Er worden tot en met 15 februari geen vluchten meer uitgevoerd, noch charters. Dit geld voor alle landen.

Minister Amar Ramadhin heeft op een persconferentie donderdag meegedeeld dat het vliegschema is aangepast. Alleen repatrianten zullen toegelaten worden op de vluchten, of mensen die om dringende reden moeten reizen. Men denkt hierbij aan essentiële functies en experts.
Ook 1e en 2e graads familieleden mogen bij begrafenissen. Huwelijken komen in deze situatie niet aan bod.

Wie langer dan zes maanden verblijft in Suriname wordt toegelaten, maar geen vakantiegangers.
Wat Guyana betreft is er alleen toestemming om terug te keren naar eigen land. De Canawaima is nog niet ingezet. Er zijn gesprekken gaande tussen de besturen van beide landen. Indien het wordt ingezet, zal deveerverbinding alleen bestemd zijn voor vracht. Wanneer deze verbinding opgestart wordt, is nog niet duidelijk. Op alle vluchten wordt vracht toegelaten. Vrachtvluchten met maximaal 50 personen zullen worden toegestaan, mits men voldoet aan alle voorwaarden.

Binnenlandse vluchten zijn ook aan regels gebonden. Alleen urgente gevallen voor medische redenen worden toegestaan. Verder zullen de vliegmaatschappijen slechts vracht mogen vervoeren. Er zal strenge controle zijn op Zorg en Hoop, deelde Ramadhin mee.
Minister Amoksi zegt dat men zal optreden tegen overtreders van de regels.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRepatriatie vluchten krijgen deadline