Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Repatrianten uit Nederland mogen na aankomst in Suriname naar huis

Geplaatst

op

Cleopatra Jessurun. Foto Nii

Repatrianten uit landen waar de piek van de COVID-19-pandemie een dalende trend vertoont, zoals Nederland, gaan vanaf vandaag voor 14 dagen in thuisquarantaine. “Van de bijkans 1.000 repatrianten is slechts één persoon op de luchthaven positief getest op COVID-19,” zegt Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid. Zij verduidelijkt dat de aanpassing van overheids- naar thuisquarantaine alleen geldt voor repatrianten uit Nederland, die al op de lijsten staan om terug te komen. Bij aankomst krijgen zij een thuisquarantainebeleid op papier, dat zij moeten ondertekenen.

“De kans is klein dat iemand die uit Nederland komt COVID-19 positief is. Wij kunnen niks 100 procent garanderen, maar wij kunnen u wel zeggen wanneer een risico zeer laag is.” Voor passagiers uit andere landen als Brazilië en de Verenigde Staten hanteert Suriname zeven dagen overheidsquarantaine en zeven dagen thuisquarantaine. De meeste symptomen uiten zich namelijk tussen vijf en zeven dagen.

Personen die uit het buitenland naar Suriname willen komen en niet op een repatriatielijst voorkomen, kunnen naar Suriname komen als zij zelf betalen voor hun overheidsquarantaine faciliteit. De registratie voor repatrianten is op 30 maart afgesloten.

Jessurun gaf tijdens de COVID-19-persconferentie gisteren aan, dat 38 procent van de personen die in quarantaine is geplaatst, positief is getest op het virus. Dit zijn personen die hier contact hebben gehad met een besmette persoon. Jessurun: “Het heeft geholpen dat die 38 procent die positief is bevonden in quarantaine was en dus niet buiten. Anders hadden zij veel meer mensen besmet.”

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Soeta03
dinsdag 7 juli 2020 12:19

Doe dit dan ook voor Nederlanders of Nederlandse Surinamers die hun partner in Suriname hebben wonen..Ik wil echt wel in thuisquarantaine met m’n vriendin.

Abaisa
dinsdag 14 juli 2020 15:43

Heb een vakantie geboekt voor su. half sept. Ben benieuwd want 2 weken thuisquarantaine en mijn vakantie is om. Waar betaal je voor? Om in een huis te gaan zitten of je fam op te kunnen zoekwn . Hoop dat tegen die tijd het versoepeld is ,anders zit er voor niks op om mij geld aan SLM terug te vragen. Hoe graag ik SLM ook wil steunen. Ik vlieg n.l altijd SLM. Zou jammer vinden ,ben aan vakantie toe en ik vlieg altijd en alleen naar su. Koembatee he.Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen