Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Repatrianten in overheidsquarantaine mogen bezoek ontvangen

Geplaatst

op

blank

De repatrianten van de eerste repatriatievlucht uit Nederland, die vanaf 21 april j.l. in overheidsquarantaine verkeren, mogen, zoals aangegeven door Overste Jerry Slijngaard, op overeengekomen tijdstippen, bezoek ontvangen. Direct contact met bezoekers blijft echter verboden.

Hoewel er van de zijde van de overheid alle voorzieningen zijn getroffen voor een comfortabel verblijf, mogen de mensen indien ze daar behoefte aan hebben, eten en drinken van huis of andere eetgelegenheden, laten bezorgen. Dit geldt ook voor ander persoonlijke gebruiksartikelen zoals ipads.

Hetgeen door de bezoekers wordt meegenomen, wordt bij speciaal ingerichte windows op de quarantaine lokaties afgegeven. Via de windows vindt vervolgens de afgifte plaats aan de desbetreffende repatrianten.

Dhr. Slijngaard is tot nog toe heel tevreden over de wijze waarop de repatrianten zich aan de vastgestelde quarantaine-protocollen hebben gehouden.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gaande voor de tweede repatriatievlucht, welke over enkele weken zal worden uitgevoerd. De Overste is de menig toegedaan dat het geplande aantal naar huis te halen repatrianten, van vooralsnog 235, teveel zou kunnen blijken te zijn. Dit gezien het aantal en de opvangcapaciteit van de quarantaine lokaties. Dhr. Slijngaard is de mening toegedaan dat door betrokken instanties eerst alle voorzieningen in place moeten worden gebracht, alvorens het aantal over te brengen repatrianten kan worden vastgesteld.

Uitgaande van de vastgestelde quarantaine-termijn van twee weken, zal deze eerste groep van repatrianten, op 4 mei aanstaande huiswaarts mogen gaan.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Bouterse benoemt tijdelijke hoofdstembureau Sipaliwini

Geplaatst

op

Stembureau Sipalaiwini

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft president Desi Bouterse bij resolutie tijdelijk een nieuwe hoofdstembureau voor Sipaliwini benoemd. Deze benoeming heeft te maken met de besmetting van de voorzitter en de leden van het hoofdstembureau in Sipaliwini. Zij zijn momenteel in overheidsquarantaine geplaatst.

Dit heeft gezorgd voor vertraging van de vaststelling van de verkiezingsuitslag voor dit jaar. Besloten is dat een hoofdstembureau tijdelijk wordt samengesteld die belast zal zijn met de vaststelling van de verkiezingsuitslag voor het district Sipaliwini. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen