zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
5
(1)

Reparatie Wakay-pompgemaal met IDB-lening

lees ook ...

Etnel wants to take immediate action against “fighting...

Several Assembly members once more expressed concern about warring kids and pressing educational issues on Thursday. Unanswered questions regarding schooling were also raised last week. Patricia Etnel...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 8 juli middels een Zoomvergadering, de werkbesprekingen gestart van het nieuwe ‘Duurzame Landbouw Productiviteit Programma’. Het project heeft tot doel de landbouwproductiviteit in Suriname te verhogen middels het investeren in de infrastructuur, het beheren van irrigatie- en drainagesystemen en het verbeteren van de kwaliteit en beschikbaarheid van landelijke landbouwstatistieken.

Het ministerie van LVV is inmiddels begonnen met reparatiewerkzaamheden en onderhoud aan het Wakay-gemaal in Nickerie. Dit geschiedt onder de paraplu van het Sustainable Agriculture Productivity Program, dat wordt gefinancierd door de Inter-American Development Bank met een lening van USD 30.000.000. De herstelwerkzaamheden aan de Wakay-pomp zullen naar verwachting eind augustus 2021 zijn afgerond.

Nickerie heeft een potentie aan rijstarealen van ongeveer 50.700 hectaren, waarvan er rond de 50 tot 60 procent wordt aangeplant. De totale productie van natte padie is min of meer 300.000 ton. Dit resulteert in circa 250.000 ton droge padie die wordt verwerkt tot plusminus 190.000 ton aan ladingrijst waarvan het grootste deel wordt geëxporteerd als witte rijst.

De rehabilitatie van het pompgemaal Wakay zal naar verwachting de watervoorziening van 43.000 hectare rijstvelden verbeteren. Na voltooiing van het project zullen meer dan 3000 kleine en grote boeren hiervan profiteren, waaronder 21 grote rijstbedrijven in Nickerie. Dit project zal volgens minister Sewdien veel van de uitdagingen aanpakken zoals de irrigatie- en drainage-infrastructuur in het district Nickerie.

Het programma Duurzame Landbouw Productiviteit werd op 22 april 2021 gelanceerd door president Chandrikapersad Santokhi en LVV-minister Parmanand Sewdien . De president gaf aan dat dit een mijlpaal is in de ontwikkeling van de rijstindustrie van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReparatie Wakay-pompgemaal met IDB-lening