zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Reorganisatie SLM voor 80 procent af, volgens de president

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

Het staatshoofd informeerde De Nationale Assemblee (DNA) op maandag 22 augustus 2022 dat de regering voor de keus stond om SLM failliet te verklaren of het bedrijf te redden en voegde daaraan toe: “De regering heeft de keus gemaakt om SLM te redden en doet hier alles aan”.

De president voegde hieraan toe dat het traject tot reorganisatie en herstructurering bij de SLM, al voor 80 procent is voltooid. Hij gaf aan dat hiertoe een clusterteam was ingesteld, die bestaat uit de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) en Financiën & Planning.

De reorganisatie houdt een transformatie naar nieuwe entiteiten in met het uiteindelijke doel dat er zekerheid komt bij het personeel, er operationele activiteiten kunnen plaatsvinden, financiële middelen gegarandeerd zijn en internationale samenwerking met betrekking tot continuïteit van vluchten gegarandeerd blijft. Het staatshoofd gaf ook de factoren aan die hebben bijgedragen aan de situatie waarin de maatschappij verkeert zoals de schuldpositie van ruim 75 miljoen USD.

President Santokhi benadrukte dat de maatschappij dringend aan herstructurering toe was, waarvoor er een reddingsplan is ontwikkeld. Belangrijk is volgens het staatshoofd dat er tegenover de 75 miljoen USD schuld staat, dat de SLM geen financiële middelen heeft om deze schuld af te lossen. Er is nu een proces ingezet van transformatie naar een nieuwe SLM met een nieuw bestuur.

President Santokhi zegt dat de regering een crisisteam heeft ingesteld, dat belast is geweest met het schrijven van een hervormingsplan en het inzetten van het traject tot reorganisatie en herstructurering. Dit crisisteam bestaat uit de CEO en de presidentscommissaris van de SLM, terwijl vanuit het Kabinet van de President, Prenobe Bissessur gevraagd is dit crisisteam te ondersteunen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReorganisatie SLM voor 80 procent af, volgens de president