donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Reorganisatie Invoerrechten en Accijnsen aanstaande

lees ook ...

De Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen, ook wel bekend als de douane, wordt gereorganiseerd. Op dinsdag 22 februari jongstleden heeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning hiertoe een werkgroep geinstalleerd. De werkgroep moet met een plan komen dat de ondersteuning en het draagvlak heeft van het totale douanekorps.

Het doel van de reorganisatie is het komen tot een effectievere douanedienst. De Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen maakt deel uit van de Belastingdienst Suriname. Jarenlang is er al kritiek op het functioneren en de werkwijze van de Inspectie. Bij de reorganisatie zal er vooral worden gewerkt aan een efficiëntere afhandeling bij invoer en uitvoer en transparante werkwijzen door middel van software en werkprocessen. Dit zal de douane ook een beter imago geven.

Humphrey Tjin Liep Shie is voorzitter van de werkgroep. Verder bestaat de groep uit nog 11 leden, afkomstig van de Belastingdienst, hoge douaneambtenaren, een afgevaardigde van de douanebond en externe deskundigen. Zowel de minister als de directeur van de Belastingdienst zal de voortgang van het project zorgvuldig bijhouden. Minister Achaibersing zei over het gebeuren: “Ik vind dit een heel belangrijke taak. De douane is eigenlijk het visitekaartje van de Belastingdienst. Ik heb hiervoor speciale aandacht”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReorganisatie Invoerrechten en Accijnsen aanstaande