zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Renovatie SPWE trainingsfaciliteit uit Basic Need Trust Fund

lees ook ...

Interline overeenkomst Surinam Airways en Winair vergroot mo...

Surinam Airways en Winair hebben nu een ‘interline-overeenkomst’. De vliegmaatschappijen breiden beiden hun bestemmingen uit door deze samenwerking. Men komt nu veel eerder aan op de bestemming, omdat...

Startende ondernemers kunnen voortaan rekenen op de  coachings-, onderzoeks- en trainingsfaciliteit van Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), aan de Sinaasappelstraat die nu gerenoveerd zal worden uit fondsen van het Basic Need Trust Fund. Dit is het tiende project dat gefinancierd wordt uit het BNTF.

SPWE heeft ook een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Wisma Karijawati Internaat voor het verzorgen van ondernemerschapstrainingen aan de jonge bewoonsters. De dames komen grotendeels uit het binnenland.

Naomi Esajas-Friperson, is de voorzitter van de raad van toezicht bij de SPWE. Zij meldt dat de faciliteit na de renovatie als een steunpunt zal dienen voor zowel startende ondernemers als ondernemers met een beperking. Het pand zal onderdak bieden aan verschillende units, van waaruit micro-ondernemers hun producten en diensten zullen kunnen aanbieden.

De raadsvoorzitter draagt de overtuiging, dat deze faciliteit de markt toegankelijker zal maken voor kleine ondernemers. Hun bedrijf zal hierdoor ook de mogelijkheid hebben om te groeien. Jaswant Doekharan, program manager van het BNTF, benadrukt dit en voegde toe, dat ook deze groep kan zorgen voor economische groei en werkgelegenheid.

SPWE is twee weken geleden ook een samenwerking aangegaan getekend met de stichting Agrarische Ontwikkeling Leidingen en Omstreken (AOLO) voor het verzorgen van trainingen in ondernemerschapsontwikkeling en business resilience aan venters van de markt te Leiding 11A. Verpakking en etikettering maakt ook deel uit van het pakket.

AOLO heeft ook een plan om de markthal te transformeren tot een community centre. Men zal dan werken aan de kennis en begeleiding van de marktventers als basisvoorwaarde. SPWE zal een bijdrage leveren met ervaring en expertise.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRenovatie SPWE trainingsfaciliteit uit Basic Need Trust Fund