dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Renovatie scholen binnenland kan beginnen; geld vrijgemaakt

lees ook ...

De scholen in het binnenland die door wateroverlast waren getroffen kunnen eindelijk worden schoongemaakt en gerenoveerd, omdat er geld is vrijgemaakt hiervoor. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft het goede nieuws in een meeting gedeeld met alle schoolleiders van het binnenland.

Levens deelde de groep mee dat leerkrachten van de getroffen scholen bij aankomst veel bedrijvigheid op het schoolterrein zullen zien. “Het bedrag lijkt veel, maar het is bij lange na niet genoeg voor al het werk dat gedaan moet worden. Ook moet ik nog twee weken wachten voordat de middelen op de rekening van het ministerie gestort worden. Het kan dus nog even duren voordat alle werk is afgerond,” zei de minister.

Waar de scholen compleet zijn ingestort, moeten nieuwe worden opgezet. Bij anderen is er veel renovatiewerk. In het district Brokopondo worden nu zeven scholen aangepakt. Een delegatie van de minister heeft in andere gebieden ook instellingen bezocht en een inventarisatie gedaan van de nodige werkzaamheden.

Minister Levens aan het woord. Foto: CDS

“Het kost veel om de scholen in het binnenland aan te pakken. Ik wil proberen om de scholen daar een eigen pot te geven voor kleine werkzaamheden. Dit mag comptabel niet, maar ik zal het bespreekbaar maken.” Ook op scholen in het kustgebied zijn er reparatiewerkzaamheden gaande. Er wordt vooral aan de toilettengroepen gewerkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRenovatie scholen binnenland kan beginnen; geld vrijgemaakt