maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Renovatie Internaat Atjoni van start

lees ook ...

Suriname en VN ondertekenen Country Implementation Plan voor...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op 20 juni het ‘United Nations Suriname Annual Results Report 2023’ ontvangen van Joa...

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voert momenteel het Secondary Technical Education Support (STES) Project uit, gefinancierd door de Islamic Development Bank (ISDB). Dit project heeft tot doel de toegang tot en de kwaliteit van het secundair en technisch onderwijs te verbeteren. Het omvat de bouw van twee schoolcampussen voor secundair onderwijs in de districten Para en Marowijne, evenals de renovatie en afbouw van het Internaat te Atjoni.

Studenten uit het binnenland hebben vaak beperkte toegang tot onderwijs en moeten lange reistijden overbruggen met boottransport naar school. Dit vormt een grote hindernis voor hun verdere studie. Atjoni fungeert als centraal knooppunt voor het verkeer van en naar de bovenstroomse dorpen. Het Internaat te Atjoni, in de nabijheid van V.O.J. Atjoni, bevindt zich strategisch gunstig en zal na renovatie onderdak bieden aan studenten uit afgelegen gebieden, waardoor zij niet langer lange afstanden hoeven af te leggen voor onderwijs. Het internaat omvat 3 gebouwen voor internaatverblijf, een opslagruimte, keuken, studiezaal en bibliotheek. De gebouwen verkeerden in zeer slechte staat en waren niet langer geschikt voor studentenhuisvesting.

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur erkent de cruciale rol van het internaat voor de ontwikkeling van kinderen in het binnenland en heeft alles in het werk gesteld om de renovatie van het Internaat te Atjoni te starten. Binnen het renovatieproject worden 3 internaatgebouwen, een opslagruimte, keuken, studiezaal en bibliotheek opgeknapt. De bouw is reeds gestart in april 2024 en vordert gestaag, met als streefdatum voor oplevering september 2024. De renovatie van het internaat zal een aanzienlijke verbetering betekenen, vooral voor studenten uit afgelegen gebieden, en past binnen het integrale beleid van het Ministerie om de toegang tot onderwijs te vergroten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRenovatie Internaat Atjoni van start