donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Renovatie ambassadegebouw Suriname in België kost SRD 15 miljoen

lees ook ...

The cost of buses and boats won’t increase

Due to the increase in fuel prices, the National Transport Company, the Organization of Bus and Boat Holders in Suriname, and the Private Line Bus Holders Organization will all receive subsidies. The ...

Er is SRD 15 miljoen nodig om het gebouw van de Surinaamse ambassade in Brussel, te renoveren. Vanaf 2019 hebben de autoriteiten in België de ambassade van Suriname  aangeschreven over de staat van het gebouw. Het pand waarin de ambassade is gevestigd is eigendom van de staat Suriname en verkeert thans in zeer deplorabele staat.

Met deze argumenten heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) de Raad van Ministers (RvM) kunnen overtuigen waarom er een bedrag van ruim SRD 15 miljoen nodig is voor de renovatiewerkzaamheden. Per diplomatieke nota van 25 april 2022, wordt met ingang van 1 januari 2022 het eigendomsgebouw van de Staat Suriname te Brussel niet aangemerkt als een officieel gebouw.

Dit conform de protocolgids van het Koninkrijk België, waarin staat “de missie heeft de bijzondere verplichting haar officiële gebouwen dermate te onderhouden dat de berschermingsplicht lastens de ontvangende staat niet wordt verzwaard, zoniet kan de status van officieel gebouw worden ontnomen.”

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die de RvM voorzit, heeft er geen moment aan getwijfeld om de goedkeuring voor dit voorstel van de bewindsman te geven. Het benodigd bedrag zal uitgesmeerd worden over een periode van twee jaar, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Om de residentie leefbaar te maken is door de ambassade te Brussel urgent een stappenplan aangeboden met de bedoeling deze in de uitgezette periode te realiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRenovatie ambassadegebouw Suriname in België kost SRD 15 miljoen