vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Eerste Trio toegelaten tot Surinaams parlement

lees ook ...

A minimum hourly rate establishes the base of your salary

The minimum hourly wage should not be viewed by Surinamese people as a paycheck that can be used for anything, according to Minister Steven Mac Andrew of Labour, Employment, and Youth Affairs. The Sur...

Volledig gekleed in inheemse kleding en op blote voeten is de 37-jarige Renet Wahki (ABOP) vrijdag toegetreden tot De Nationale Assemblee (DNA). Hij heeft de plek ingenomen van Dinotha Vorswijk. Zij is nu minister van Grondbeheer en Grondbeleid (GBB). Wahki is de eerste Trio in het parlement. Met zijn toelating tot het parlement is het uiterste zuiden van Suriname, Kwamalasamutu, nu ook vertegenwoordigd in het hoogste college van staat. 

Volgens assembleevoorzitter Marinus Bee is de intrede van Wahki een perfecte weerspiegeling van de diversiteit in Suriname. De inheemse gemeenschap krijgt nu een stem. Bee is er verzekerd van dat Wahki een voortreffelijke bijdrage zal leveren.

“De nationale bevrijding is in opmars. Bevrijding is een proces,” zei ABOP-fractieleider Obed Kanapé. Vicepresident Ronnie Brunswijk benadrukte dat de eerste persoon uit Kwamalasemutu deel uitmaakt van het hoogste college van staat. Er wordt hiermee volgens hem aangetoond dat er niet gediscrimineerd wordt.

Wahki voerde het woord eerst in zijn eigen taal en heeft pas daarna vertaald in het Nederlands. Hij voelt zich zeer vereerd om lid te mogen zijn van het hoogste college van staat. “De Trio gemeenschap heeft geschiedenis geschreven,” zei hij. Het parlement is met zijn toelating weer voltallg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste Trio toegelaten tot Surinaams parlement