dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Rendel Feller werd afgevoerd bij protest zonder vergunning

lees ook ...

Ferdinand Simonds blijft dorpshoofd Section

Ferdinand Simonds is opnieuw gekozen tot het dorpshoofd van Section in Kabalebo. Hij kreeg 65 stemmen en op de andere kandidaat Dino Biswane hebben 44 mensen gestemd. Een stem is ongeldig. De telling ...

Rendel Feller is gisteren afgevoerd door de politie tijdens het leiden van een protestactie in de stad. Feller bleek geen vergunning te hebben hiervoor. Zijn medestanders waren niet te spreken over de handeling van de politie.

De actievoerder had mensen opgeroepen om te protesteren tegen het beleid van de regering, en de verscherpte covid-19 maatregelen, waaronder de total lockdown. De bedoeling was om de actie te starten om negen uur in de ochtend op het Oude Vlaggenplein.

Om half elf meldden enkelen zich aan op het Onafhankelijkheidsplein. Hij kreeg een groep mensen mee. De ondersteuners van Feller keurden fel het beleid van de ‘Chan’ af. Zij vonden dat leden van de regering wel feestjes houden. Eén van de protesteerders riep luidkeels dat er geen Covid is. Een ander vulde aan, dat de regering achter covid schuilt. Misnoegen werd flink geuit.

Het protest kon niet lang duren, omdat de politie heel gauw ter plekke verscheen. De politie  probeerde te komen tot een gesprek, maar Feller was  druk bezig met filmen. Hij groette ook en vroeg de naam van de agenten, die met hem spraken, ’ … zo hoort het’. De groep  sprak erover dat deze agenten “ het ook voelen”.  Zij stonden daar”omdat ze niet anders kunnen”. “Ze zetten de politie tegen ons” was ook een uitspraak. Verder vroeg hij om niet aangeraakt te worden door de politie.

Uiteindelijk werd Feller afgevoerd. De groep liet de afkeuring duidelijk merken. “Dan moeten jullie iedereen meenemen. Dit kan toch niet. Is dit het systeem?” was de reactie van de groep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRendel Feller werd afgevoerd bij protest zonder vergunning