dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Religieuzen mogen dispensatie aanvragen op Lockdown dagen

lees ook ...

Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname

Stichting Democratie en Media (SDM) in Amsterdam heeft door tussenkomst van Nederlandse journalisten met ervaring in Suriname besloten een fonds voor financiële steun aan journalisten in Suriname op t...

De regering heeft het noodzakelijk gevonden om verduidelijking te geven over de vastgestelde lockdown op dagen die gelijkgesteld zijn aan de zondag.  De regeling, waarbij er op nationale feest- en gedenkdagen een total lockdown geldt, blijft van kracht omdat er op die momenten veel mensen geneigd zijn samen te komen en het covid-19 virus zich zo gemakkelijk kan verspreiden.

Deze samenscholingen worden voorkomen, door op die dagen een lockdown in te stellen, om de samenleving zoveel mogelijk te beschermen. De regering zegt toch te beseffen dat delen van de samenleving op hoogtijdagen rituelen en religieuze handelingen moeten uitvoeren. Een ieder mag zich daarom via de geëigende kanalen op geven voor tijdelijke dispensatie om op die dagen de nodige handelingen te plegen  met strikte inachtneming van de geldende covid-19 protocollen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReligieuzen mogen dispensatie aanvragen op Lockdown dagen