dinsdag 23 april 2024
29 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Relatie Suriname en Barbados wordt verder uitgebouwd

lees ook ...

NDP niet hetzelfde zonder Bouterse volgens Cedric van Samson...

VHP-parlementariër Cedric van Samson mist structuur in het indienen van een motie van wantrouwen, die recentelijk door de NDP werd ingediend in De Nationale Assemblee, waarbij er een oproep werd gedaa...

Minister Achaibersing van Financiën en Planning heeft tijdens zijn bezoek aan Barbados de vorige week, een onderhoud gehad met zijn Barbadiaanse collega Ryan Straughn. Bij dit onderhoud zijn de mogelijkheden besproken voor het intensiveren van het handelsverkeer en het voorkomen van dubbele belastingheffingen.

De twee ministers wisselden ook van gedachten over hun respectieve IMF-programma’s. Het Barbados programma is in oktober 2018 van start gegaan en is nu bijna ten einde. Het programma van Suriname is vrij recent in december 2021 begonnen.

Minister Straughn gaf aan dat Barbados enkele jaren geleden in een vergelijkbare situatie zat als Suriname: Een torenhoge schuld en belabberde economie. Met een disciplinair economisch beleid is het Barbados gelukt uit het dal te klimmen. De schulden zijn herschikt en de economie is zo goed als hersteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRelatie Suriname en Barbados wordt verder uitgebouwd