zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
1
(1)

Rekenkamerverslag 2022 aangeboden aan DNA voorzitter

lees ook ...

Korpschef biedt excuses aan journalist voor onheuse behandel...

Korpschef Bryan Isaacs heeft vandaag een gesprek gehad met Jerrel Harderwijk, een journalist bij DTV, over de onheuse behandeling die hij ontving van onderinspecteur Siegfried Tuur tijdens de recente ...

Conform artikel 151 van de grondwet en artikel 35 van de wet Rekenkamer Suriname 2019 is het Rekenkamerverslag over het dienstjaar 2022 op donderdag 29 maart 2023 over- handigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. Met de overhandiging van het verslag, is de wet vervuld.

Voorzitter Bee gaf aan dat het rapport gedeeld zal worden met de overige leden. Ter ondersteuning van het werk zal er samen met het college worden gekeken naar de ondersteuning vanuit het parlement.

In het verslag zijn opgenomen, de financiële onafhankelijkheid en verzelfstandiging van de Rekenkamer, samenwerkingen en institutionele versterking, onderzoek en publicaties, Goedgekeurde projecten en financiële administratie.

Het technisch team van de Rekenkamer dat de ontmoeting heeft bijgewoond zal het werk verder uitzetten. Ook zal er aan het parlement, waar nodig, ondersteuning worden geboden.

Naast het Rekenkamerverslag is er ook het Rapport van bevindingen Controle Begrotingsrekening van het dienstjaar 2018 overhandigd. De Rekenkamer heeft een aantal uitdagingen. Met de internationale donoren lukt het de organisatie zaken te realiseren, zegt de voorzitter Shaan Bhoendie.

Om het rapport toe te lichten zal op een nader te bepalen datum een presentatie worden gehouden in het parlement met diverse belanghebbenden en de Rekenkamer van Suriname.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRekenkamerverslag 2022 aangeboden aan DNA voorzitter