woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
1
(1)

Rekenkamerverslag 2022 aangeboden aan DNA voorzitter

lees ook ...

Diana Pokie definitief naar de NPS

Afgelopen donderdag heeft Diana Pokie per deurwaardersexploot het lidmaatschap van haar oude politieke partij opgezegd. Een brief is gestuurd naar de ABOP. Pokie kent nog steeds niet de rede van haar ...

Conform artikel 151 van de grondwet en artikel 35 van de wet Rekenkamer Suriname 2019 is het Rekenkamerverslag over het dienstjaar 2022 op donderdag 29 maart 2023 over- handigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. Met de overhandiging van het verslag, is de wet vervuld.

Voorzitter Bee gaf aan dat het rapport gedeeld zal worden met de overige leden. Ter ondersteuning van het werk zal er samen met het college worden gekeken naar de ondersteuning vanuit het parlement.

In het verslag zijn opgenomen, de financiële onafhankelijkheid en verzelfstandiging van de Rekenkamer, samenwerkingen en institutionele versterking, onderzoek en publicaties, Goedgekeurde projecten en financiële administratie.

Het technisch team van de Rekenkamer dat de ontmoeting heeft bijgewoond zal het werk verder uitzetten. Ook zal er aan het parlement, waar nodig, ondersteuning worden geboden.

Naast het Rekenkamerverslag is er ook het Rapport van bevindingen Controle Begrotingsrekening van het dienstjaar 2018 overhandigd. De Rekenkamer heeft een aantal uitdagingen. Met de internationale donoren lukt het de organisatie zaken te realiseren, zegt de voorzitter Shaan Bhoendie.

Om het rapport toe te lichten zal op een nader te bepalen datum een presentatie worden gehouden in het parlement met diverse belanghebbenden en de Rekenkamer van Suriname.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRekenkamerverslag 2022 aangeboden aan DNA voorzitter