donderdag 28 maart 2024
34 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
1
(1)

Rekenkamerverslag 2022 aangeboden aan DNA voorzitter

lees ook ...

Ministerie van Onderwijs betreurt staking; belooft snelle be...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft met verbazing gereageerd op de plotselinge stakingsacties aangekondigd door de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), die op 2...

Conform artikel 151 van de grondwet en artikel 35 van de wet Rekenkamer Suriname 2019 is het Rekenkamerverslag over het dienstjaar 2022 op donderdag 29 maart 2023 over- handigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. Met de overhandiging van het verslag, is de wet vervuld.

Voorzitter Bee gaf aan dat het rapport gedeeld zal worden met de overige leden. Ter ondersteuning van het werk zal er samen met het college worden gekeken naar de ondersteuning vanuit het parlement.

In het verslag zijn opgenomen, de financiële onafhankelijkheid en verzelfstandiging van de Rekenkamer, samenwerkingen en institutionele versterking, onderzoek en publicaties, Goedgekeurde projecten en financiële administratie.

Het technisch team van de Rekenkamer dat de ontmoeting heeft bijgewoond zal het werk verder uitzetten. Ook zal er aan het parlement, waar nodig, ondersteuning worden geboden.

Naast het Rekenkamerverslag is er ook het Rapport van bevindingen Controle Begrotingsrekening van het dienstjaar 2018 overhandigd. De Rekenkamer heeft een aantal uitdagingen. Met de internationale donoren lukt het de organisatie zaken te realiseren, zegt de voorzitter Shaan Bhoendie.

Om het rapport toe te lichten zal op een nader te bepalen datum een presentatie worden gehouden in het parlement met diverse belanghebbenden en de Rekenkamer van Suriname.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRekenkamerverslag 2022 aangeboden aan DNA voorzitter