donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Rekenkamers Suriname en Nederland versterken samenwerking

lees ook ...

Linscheer is awaiting the President’s orders

Melvin Linscheer, the president's security adviser, has no intention of making a significant response to remarks made by Ronnie Brunswijk, head of the ABOP and vice president, during a Perjajah Luhur ...

De rekenkamers van Nederland en  Suriname willen verder samenwerken. Dit jaar wil men  deze samenwerking concretiseren. Transparantie en verantwoording over de openbare financiën moet hierdoor duidelijker. Hierover heeft men gebrainstormd van 8 tot en met 11 maart met actoren zoals,  De Nationale Assemblee, het ministerie van Financiën en Planning en de Centrale Landaccountantsdienst.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren: rollen en verantwoordelijkheden binnen de begrotings- en verantwoordingscyclus; prioriteiten voor versterking van de openbare financiën en de onafhankelijke rol van rekenkamers.

Concrete vervolgafspraken zijn gemaakt met de Rekenkamer van Suriname, volgens de Communicatiedienst Suriname. Daarnaast komt er een meerjarige samenwerking tussen de rekenkamers, welke gefinancierd zal worden uit het Makandra-programma.

Het Makandra programma  van Nederland wil institutionele samenwerking tussen Suriname en Nederland  bevorderen. De nauwere samenwerking met de Algemene Rekenkamer van Nederland moet de Rekenkamer van Suriname  ondersteunen in haar streven naar kwalitatief impactvolle auditrapporten en ook om de onafhankelijkheid van het instituut te bevorderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRekenkamers Suriname en Nederland versterken samenwerking