zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Rekenkamer viert 70-jarig bestaan met seminar over goed openbaar bestuur

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

De Rekenkamer van Suriname fungeert als een toezichthoudend orgaan dat verantwoordelijk is voor het controleren van het geldelijke en materiële beheer van de overheid. Het heeft de wettelijke verantwoordelijkheid om de jaarrekeningen van alle overheidsinstanties te onderzoeken. Op 3 mei 2024 vierde de Rekenkamer haar 70-jarig bestaan met een seminar in Ballroom Prince. Tijdens dit evenement spraken President Chandrikapersad Santokhi, voorzitter Marinus Bee van de Nationale Assemblée en Rekenkamer-voorzitter Shaan Bhoendie tot de aanwezigen. Samen met andere rekenkamers uit het Caribisch gebied werd er gekeken naar de rol van de Rekenkamers bij ‘goed openbaar bestuur’, met een focus op ’transparantie, accountability en integriteit’.

De essentiële elementen van goed openbaar bestuur werden benadrukt in presentaties van verschillende rekenkamers en internationale organisaties. Voorzitter Shaan Bhoendie van de Surinaamse Rekenkamer benadrukte dat het orgaan fungeert als bewaker van transparantie, verantwoordingsplicht, integriteit en als toezichthouder op de overheidsfinanciën en ethisch bestuur. “In een tijd waarin transparantie en integriteit cruciaal zijn voor het vertrouwen van het publiek in onze overheidsinstellingen, is de rol van de Rekenkamer van onschatbare waarde,” aldus Bhoendie.

Bhoendie benadrukte ook dat de Rekenkamer niet alleen kan opereren en dat het de steun en samenwerking van belanghebbenden vereist. President Santokhi feliciteerde de Rekenkamer met haar 70-jarig jubileum en benadrukte dat dit een mijlpaal is voor Suriname. Hij onderstreepte de cruciale rol van de Rekenkamer in het versterken van de democratie en het behartigen van de belangen van het volk. Het staatshoofd nodigde de Rekenkamer uit om niet alleen de staatsfinanciën te controleren, maar ook prioriteit te geven aan de uitgaven van parastatale bedrijven. Hij beloofde verdere versterking en professionalisering van de Rekenkamer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRekenkamer viert 70-jarig bestaan met seminar over goed openbaar bestuur