zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Rekenkamer biedt jaarverslag aan parlementsvoorzitter

lees ook ...

Exploitatie kosten MZ nog niet afgelost

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich niet gehouden aan afspraken gemaakt met de Medische Zending Primary Health Care (MZ) om achterstallige exploitatie kosten te betalen. Een raadsvoorstel om...

De Rekenkamer heeft conform haar wettelijke verplichtingen het jaarverslag over 2023 aangeboden aan de voorzitter van het parlement, Marinus Bee. De Rekenkamer is belast met de controle van het staatshuishouden, zowel financieel als materieel, van Suriname. Als zodanig heeft de Kamer de wettelijke verantwoordelijkheid om de jaarrekeningen van alle overheidsinstanties te controleren.

Voorzitter Bee benadrukt het belang van transparantie en openheid over de werkzaamheden van de Rekenkamer. Hij zegt: “Dit verslag zal worden doorgeleid naar de commissie Financiën en Planning en Staatsuitgaven, zodat het bekend wordt onder de leden en het bredere publiek. Het verslag is van groot belang en mag niet in de lade verdwijnen.”

Shaan Bhoendie, voorzitter van de Rekenkamer, legt uit dat de activiteiten van de Rekenkamer zelf ook zijn opgenomen in het verslag. Als hoeder van de staatsfinanciën is de Rekenkamer verplicht verantwoording af te leggen over haar eigen middelen, wat wordt gedaan door een externe accountant.

De volgende stap zal hoogstwaarschijnlijk een presentatie zijn, waarbij de Rekenkamer mondelinge toelichting zal geven aan de parlementsleden en eventuele vragen en opmerkingen zal beantwoorden, aldus de DNA-voorzitter.

Bhoendie maakte van de gelegenheid gebruik om voorzitter Bee uit te nodigen voor de herdenking van het zeventigjarig bestaan van de Rekenkamer op 3 mei. In het kader hiervan heeft de Rekenkamer besloten een campagne te starten om de organisatie zichtbaarder te maken voor de gemeenschap. Bij de bijeenkomst waren ook Natasha Vredeberg en Nelson Chen Pouw Joe van de Rekenkamer aanwezig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRekenkamer biedt jaarverslag aan parlementsvoorzitter