donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Rekening gehouden met spreading covid-19 bij start voortgezet onderwijs

lees ook ...

Plannen voor Cultuur Boulevard langs de Waterkant om toerism...

Het gedeelte langs de Waterkant, vanaf de Waag tot aan het gemaal van de Jodenbreestraat, wordt aangepakt. De bedoeling is om een kunst en cultuur boulevard van te maken met een eventcentrum, theater,...

De opstartdatum van het voortgezetonderwijs op junioren en senioren niveau is opgeschoven. Scholen beginnen op 25 oktober in plaats van 18 oktober met in achtneming van zowel de covid-19 protocollen, als de geldende lestijden. Waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Gracia Valies-Ormskirk, heeft desgevraagd meegedeeld, dat dit te maken heeft met de in achtneming van de community spreading.

“We wilden de community spreading goed in de gaten houden voor wat COVID-19 betreft. We hebben gemerkt dat COVID-19 nu een dalende trend vertoont, maar toch sterven nog vele mensen dagelijks,” zegt zij.

Men heeft de opstart van de basisschool in de gaten gehouden. De ontwikkeliing rondom het virus in het land is goed bijgehouden. Tien dagen zijn daarvoor in acht genomen. Het is niet gebleken, dat er besmettingen op de scholen zijn opgevallen.

“Wanneer iemand besmet is geraakt met het COVID-19-virus zou dat binnen deze periode al te merken zijn en dit is tot nu toe niet het geval. We hebben nu een beeld over de situatie op de scholen. De verschuiving was dus ook bedoeld om een beeld te krijgen van zaken,” legt Valies-Ormskirk uit.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRekening gehouden met spreading covid-19 bij start voortgezet onderwijs