dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Reis president Santokhi naar India kost US$ 150.000

lees ook ...

Surinaamse regering bespreekt toekomstige gasvoorraden tijde...

Op verzoek van president Chandrikapersad Santokhi heeft de Presidentiële Studiegroep Ontwikkeling Gasexploitatie een workshop georganiseerd voor leden van de Raad van Ministers (RvM) en hun stafleden....

De totale reiskosten voor de trip van president Chandrikapersad Santokhi en delegatie naar India zijn geraamd op US$ 150.000. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) worden alle kosten gedekt door India. Deze mededeling deed de bewindsman op 4 januari tijdens een persconferentie.

Het staatshoofd is op uitnodiging van premier Narendra Modi, met een kleine delegatie onder wie BIBIS-minister Ramdin op 5 januari vertrokken. De president zal in het Aziatische land als eregast aanwezig zijn tijdens de 17e Pravasi Bharatiya Divas Convention (PBD), die van 8 tot en met 10 januari zal plaatsvinden in Indore, Madhya Pradesh.
Naast de participatie in het diaspora-evenement zullen gesprekken gevoerd worden met het Indiase staatshoofd Draupadi Murmu, premier Modi en minister Subrahmanyam Jaishankar van Buitenlandse Zaken. De gesprekken zullen zich concentreren op de bilaterale alsook multilaterale samenwerking.
President Santokhi zal ook eregast zijn bij de “Inaugural Session of the Global Investors Summit”, die op 11 januari 2023 plaatsvindt en waarbij de focus gericht zal zijn op aspecten betreffende olie- en gaswinning. Op 12 en 13 januari 2023 zal het Surinaamse staatshoofd de “Concluding Leaders session of the Voice of the South Summit” virtueel bijwonen. Deze activiteit zal ontwikkelingslanden een platform bieden om gezamenlijk deliberaties te voeren en oplossingsmodellen aan te dragen voor de vele globale uitdagingen, daarbij invulling gevend aan het thema van de Summit: “Unity of Voice, Unity of Purpose”.
Vermeldenswaard is dat president Santokhi in 2021 de prestigieuze “Pravasi Bharatiya Samman Award” en het daar bijbehorende “Sanad” (certificaat) toegekend heeft gekregen. Dit in het kader van de 16e editie van de Pravasi Bharatiya Divas Convention 2021. De erkenning aan het Surinaamse staatshoofd is een hoogtepunt binnen de relatie tussen Suriname en India. Het bijwonen van de Pravasi Bharitya Divas Convention en gerelateerde activiteiten is een belangrijke stap in het verstevigen van de bilaterale banden. De Surinaamse delegatie keert op 16 januari terug.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReis president Santokhi naar India kost US$ 150.000