maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Rehabilitatiewerken van waterschappen in Nickerie worden aangepakt

lees ook ...

Eerste oplevering weg naar Ricanaumofo een feit

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft het eerste gedeelte van de weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne geopend. Dit project, dat oorspronkelijk werd gestart op zaterdag 30 a...

Directeur Soedeshchand Jairam, van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft met verschillende waterschapsbesturen en andere belanghebbenden uit verschillende polders in Nickerie een informatiebijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst is ter voorbereiding van de rehabilitatiewerkzaamheden aan zes van de twaalf waterschappen.

Dit project voert het ministerie samen uit met de project implementatie unit van het duurzaam landbouw productiviteit project van de Inetra-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Het is volgens Jairam in deze voorbereidingsfase zeer belangrijk dat de belanghebbenden goed geïnformeerd worden over de uit te voeren werkzaamheden, omdat ook de inbreng van hun dringend vereist is bij onder andere de inventarisatie.

Hij sprak over over de rol van de waterschapbesturen dat die nu meer dan ooit tot uiting moet worden gebracht. Dit niet alleen als mede-toezichthouder bij de uitvoering van de herstelwerkzaamheden aan kanalen, dammen en sluizen binnen hun waterschap, maar na de voltooiing van dit project als beheerder van de infrastructuur in hun gebied.

Als deel van het duurzaam landbouw productiviteit project welke uit een lening van bijkans US$ 30 miljoen door de IDB wordt gefinancierd, zullen de rehabilitatie van de waterschappen Longmay & Paradise, Nanni – Brutopolder, Clarapolder WaSiMa, Europolder Zuid en Uitbreiding Groot Henarpolder 1&2 worden uitgevoerd. Ook de 12 waterschappen besturen zullen hieruit worden versterkt, operationele kosten worden gedekt en onderhoudsplannen worden opgesteld om de duurzaamheid te garanderen.

Volgens Jairam nemen de voorbereidingen voor zo een gigantisch project tijd in beslag. Daarnaast moet bij samenwerking met de IDB en IICA rekening gehouden met de vereiste procedures. Het ministerie van LVV is samen met de project implementatie unit reeds zover dat enkele van de bestekken voor de uit te voeren werkzaamheden klaarliggen om verder doorgestuurd te worden naar de IDB. Bij goedkeuring kan de aanbestedingsprocedure beginnen.

De verwachting is dat de fysieke werkzaamheden binnen dit project reeds aan het begin van het laatste kwartaal van 2022 kunnen aanvangen. Dit gezien het belang van upgrading van de landbouwinfrastructuur, voor in het bijzonder de rijstsector. Het duurzaam landbouwproductiviteitsproject begon op 22 april 2021 en moet volgens de project tijdlijn in 2026 voltooid zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRehabilitatiewerken van waterschappen in Nickerie worden aangepakt