zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Rehabilitatieproject Waterkant: “Cruciale stap voor historisch erfgoedstatus”

lees ook ...

Standhouders waterkant krijgen 37.000,- per maand tijdens P...

 De standhouders en Crafters aan de Waterkant worden een jaar gecompenseerd tijdens de uitvoering van het PURP-project. Maandelijks wordt er na veel onderhandeling, een bedrag van SRD.37.000 aan deze ...

Het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) heeft de eerste stappen gezet in het rehabilitatieproject van de historische Waterkant, een belangrijk erfgoedgebied in de binnenstad van Paramaribo. Op 3 mei hebben districtscommissaris Ricardo Bhola, Craftmark Marian Sabajo en directeur Cultuur Dwight Warso het naambord voor de Craftmarket onthuld, als een symbolische start van de revitalisatie.

Onder leiding van PURP zullen infrastructuurverbeteringen worden uitgevoerd om de Waterkant te behouden als een belangrijk historisch erfgoed. Dit omvat niet alleen esthetische verbeteringen, maar ook het verplaatsen van ambachtslieden, bekend als crafters, naar een nieuwe locatie tegenover het Waaggebouw. Districtscommissaris Bhola benadrukte dat de verplaatsing van de crafters met zorg is uitgevoerd en dat ze op gepaste wijze zijn gecompenseerd.

Het project, dat medio juni 2024 van start gaat, zal een totale duur hebben van 15 maanden, met een geplande onthulling van het voltooide project in mei 2025. De werkzaamheden omvatten het aanpakken van het gebied tussen het DNA-gebouw en het Waaggebouw, inclusief het vernieuwen van straatmeubilair, verlichting en renovatie van bestaande restaurants.

Marktmeester Marian Emanuelson-Sabajo en ondervoorzitter Wilma Arupa zijn optimistisch over de toekomst van de craftmarket en zien de komende verbeteringen als een kans voor groei en bloei. Met faciliteiten zoals elektriciteit, water en beveiliging op de nieuwe locatie, kunnen de crafters zich concentreren op het creëren van hun ambachtelijke producten terwijl de Waterkant wordt getransformeerd tot een prachtige en levendige historische bestemming.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRehabilitatieproject Waterkant: “Cruciale stap voor historisch erfgoedstatus”