vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Rehabilitatie wegen geniet prioriteit

lees ook ...

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet ...

De rehabilitatie van wegen geniet prioriteit voor de regering. Er zal daarom ook aandacht hieraan worden besteed, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). De bewindsman deelde zijn zienswijze met Zhao Xijin, bestuursvoorzitter van de China Dalian International Economic & Technical Cooperation Group (CDIG), en delegatie die woensdag bij hem op bezoek waren. De bestuursvoorzitter is momenteel bezig de dependances van het bedrijf in de verschillende landen te bezoeken.

De CDIG heeft reeds 24 jaar een dependance gevestigd in Suriname en heeft verschillende succesvolle projecten uitgevoerd voor de staat Suriname. Zhao Xijin heeft reeds een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi, waarbij het staatshoofd zijn hoge verwachtingen heeft aangegeven voor de verschillende projecten die de CDIG verder zal uitvoeren.

De bestuursvoorzitter gaf verder aan dat het bedrijf zich ook wilt profileren op gebieden die niets te maken heeft met infrastructuur om hun scope uit te breiden en een verdere bijdrage te leveren aan de economie van Suriname. Zhao Xijin zegt dat er een goed partnerschap is tussen de CDIG en Suriname en hij hoopt dat dit zal continueren.
Verder zal de minister van OW de lijst met Public Private Partnership (PPP) projecten aanbieden aan de CDIG, zodat het bedrijf hieruit kan kiezen waaraan ze mee willen doen.

De OW-bewindsman geeft aan dat er frequent contact is tussen de CEO van de CDIG- dependance gevestigd in Suriname, de heer Wang, en Openbare Werken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRehabilitatie wegen geniet prioriteit