dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
4.5
(2)

Registreren overbruggingstarief zodat een ieder in beeld komt bij EAS

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Aan het eind van de maand juli zullen stroomgebruikers een aangepaste factuur ontvangen. Er geldt een overbruggingstarief voor alle afnemers, die 400 kWh of minder gebruiken per maand. Per 1 juni is de tariefsaanpassing voor stroom ingegaan, maar stroomgebruikers zullen in de factuurmaand juli, een aangepaste factuur ontvangen. Directeur van de Energie Autoriteit Suriname, Dave Abeleven, heeft uitgelegd waarom registratie niet nodig is.

Het overbruggingstarief geldt voor huishoudelijke en niet-huishoudelijke afnemers, met een gemiddeld maandverbruik van 400 kWh of minder. De registratie is nodig om alle huishouden in beeld te brengen.

Wie tussen 0 – 250 kWh gebruikt krijgt een vast factuurbedrag van SRD 50,- per maand. Het overbruggingstarief wordt toegewezen voor een jaar, wanneer men in aanmerking komt  na registratie. Na een jaar overbruggingstarief zal men het selecteren vervolgen om te kiezen, wie in aanmerking komt voor subsidie. Op dit moment zijn vele huishoudens en niet-huishoudens niet in beeld, omdat de klantnummer niet automatisch verbonden aan de verbruiker. Een voorbeeld hiervan zijn huurders van huizen. Registratie moet dit opheffen.

Men kan registreren online via de website van de Energie Autoriteit Suriname(EAS) www.eas.sr. Dit komt direct in het bestand van EAS. Verder kan men ook terecht  via de helpdesk van de Energie Bedrijven Suriname voor assistentie bij de registratie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegistreren overbruggingstarief zodat een ieder in beeld komt bij EAS