donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Registratie vrijwillig uit landsdienst treden, per 01 oktober

lees ook ...

Apoera heeft betere wegen nodig om producten te vervoeren

President Chandrikapersad Santokhi ontving op maandag 20 maart jongstleden DC Josta Lewis van Apoera op het Kabinet van de President. Hierbij werden er enkele voorstellen gedaan om het gebied verder t...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft toestemming gekregen om de ‘window’ te openen voor ambtenaren die vervroegd uit de dienst willen treden. Het besluit werd goedgekeurd op woensdag 24 augustus tijdens de Regeringsraadsvergadering.

De registratieperiode wordt opengesteld van 01 oktober – 31 december 2022 en wordt uitgevoerd in het kader van de Public Sector Reform Program (PSR). Drie groepen in de ambtenarij krijgen in deze periode de gelegenheid om de dienst vrijwillig verlaten, te weten:

– ambtenaren die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt en reeds 35 dienstjaren hebben,
– ambtenaren, ongeacht hun leeftijd met minder dan 5 dienstjaren en
– ambtenaren die gebruik willen maken van de 18 maanden regeling.

Minister Somohardjo juicht het besluit van de regering toe, omdat er voor het eerst zulke omvangrijke stimuluspaketten worden aangeboden aan de doelgroep. “De loonsom afgezet tegenover onze bbp is veels te hoog en hiermee geloof ik dat we de loonsom kunnen verminderen,” aldus de bewindsman. De ambtenaren zullen naar zijn zeggen, niet aan hun lot worden overgelaten.

BiZa is enige tijd geleden al een samenwerking aangegaan met het ministerie van Arbeid, Associatie Surinaamse Fabrikanten (ASFA) en Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) om deze ambtenaren bij en om te scholen en waar mogelijk in te zetten bij de particuliere sector of om eigen ondernemer te worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegistratie vrijwillig uit landsdienst treden, per 01 oktober