maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
1
(1)

Registratie ‘van Grassroot tot Ondernemer’ afgesloten

lees ook ...

Nieuwe ambassadeur VS in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi nam vandaag 31 januari 2023, de geloofsbrieven van ambassadeur Robert Faucher in ontvangst op het Presidentieel Paleis. De diplomaat is de nieuwe ambassadeur van de ...

De registratiefase van het project “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen” van het ministerie van  Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) is afgesloten. Het doel van dit project is het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” aan de voornamelijk werkloze jeugdigen om hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, hetzij als klein ondernemer of als werknemer. Dit project is ingediend bij de Basic Needs Trust Fund (BNTF) en wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB).

uit de geregistreerden is er een groep van 151 jeugdigen geselecteerd die voldoet aan de vereisten en aan de trainingen zullen deelnemen. De geselecteerden zijn jeugdigen in de leeftijdscategorie 16-24 jaar die niet schoolgaand zijn, werkloos zijn, willen gaan ondernemen of op zoek zijn naar een baan bij een werkgever maar ook werkende jeugdigen, die op zoek zijn naar een andere uitdaging.

De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) zal de training ‘micro-ondernemerschap’ verzorgen. De Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) is belast met de trainingen ‘receptiemedewerker’ en ‘keukenassistent’. De Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO) geeft de trainingen ‘electro huisinstallatie’, ‘gas, water & sanitair’ (GaWaSa), ‘assistent verpleeghulp’ en ‘textiel’. De trainingen starten in juni en de tijdsduur wordt bepaald door het traject, maar varieert tussen 4 en 12 weken.

De organisatie wil de participanten motiveren hun beste beentje voort te zetten middels incentives. De participanten zullen in het na-traject verder begeleid worden tot het opstarten van een kleine onderneming en de best geslaagden zullen beloond worden met een apparaat of hulpmiddel ter ondersteuning van de behaalde training.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegistratie 'van Grassroot tot Ondernemer' afgesloten