Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Registratie marathon ambtenaren BiZa

Geplaatst

op

Registratiedag

Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), dat met een groot overschot aan personeel kampt, moesten de ambtenaren met een onduidelijke status zich tussen 7 en 12 oktober aanmelden ter registratie op het hoofd kantoor van het ministerie. Vanaf 13 oktober moeten ook de actieve ambtenaren die ressorteren onder de directoraten Binnenlandse Zaken, Algemene Zaken en HRM zich registreren in verband met de inventarisatie van het volledige personeelsbestand.

Biza minister Bronto Somohardjo geeft aan dat er gebleken is, dat er een verschil is tussen de betaallijst van Cebuma en het personeelsbestand op het ministerie. Na deze registratieronde wil de minister een ‘landsdienaren informatie unit’ opzetten, waar ambtenaren terecht kunnen met hun vragen en problemen. De minister zegt, dat Bizanen werkzaam in de andere districten ook geregistreerd zullen worden. Er zullen missies vanuit het ministerie worden afgevaardigd. Hiervoor worden de instructies van de president afgewacht.

Bij de registratie vandaag tot en met zondag 18 oktober 2020 op het hoofdkantoor van BiZa aan de Wilhelminastraat moeten de landsdienaren  een geldig legitimatiebewijs, een aanstellingsbeschikking van BiZa en een diploma van de  hoogst genoten opleiding overleggen. Bij de registratie van landsdienaren met een onduidelijke status meldden zich ruim 1.600 personen.

BiZa-directeur Mohamad Eskak geeft aan dat na de verzameling van alle data, een screening en toetsing komt waarna er een evaluatierapport wordt opgemaakt. Dit rapport zal aangeboden worden aan president Chandrikapersad Santokhi, in afwachting van verdere instructies.  De bewindsman roept alle ambtenaren van BiZa op om zich te registeren, zodat zij weten wat hun rechtspositie is.

Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken bleken er bij wisseling van de wacht na de verkiezingen in  juli 2020, duizenden personen op de valreep in dienst  te zijn genomen op het ministerie, waaronder vierhonderd beleidsadviseurs. –  culturu.com

 

 

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wonny
dinsdag 13 oktober 2020 23:39

Heel veel mensen zijn al jaren dood die eens ambtenaar waren…maar nog steeds een salaris ontvangen. Spookamtenaren. En ja die kinderen houden hun mond en pinnen lekker het bedrag. Het personeel zaken die geen weet heeft wie wel of niet bestaat.

Djani
woensdag 14 oktober 2020 04:32

Systeem is lek als een maandje. Ambtenaar zijn is zeven even. Wie niet werkt kan geen geld krijgen. En wat 1 persoon kan doen hoeven niet 6 of meer te kijken als de ene persoon het goed doed. Opzichter hoofdopzichter baas openbaar en andere namen. Zomaar.

Benny
woensdag 14 oktober 2020 07:43

Wat een oplichters.
En beest Bouterse heeft veel mensen vlak voor zijn aftreden aangesteld.
Wat hebben we toch een onbetrouwbaar kinderlandje.
Het wordt tijd dat er meteen iedereen er uit moet die op het laatste moment een aanstelt is

Benny
woensdag 14 oktober 2020 07:45

Ook weer een erfenis van Crimineel, oplichter beest Bouterse

Roepia
woensdag 14 oktober 2020 11:29

Ook deze domme javaan als minister aangesteld heeft ook zijn overleden grootouders een vaste aanstelling gegeven, dit is iets dat d3 javanen sedert de jaren 70 flikten. En dat gaat maar door .Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen