vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Registratie koopkrachtversterking start 27 februari

lees ook ...

EU bezoekt President Santokhi; tolereert geen bedreiging dem...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 17 maart jongstleden een delegatie vertegenwoordigers van de Europese Unie (EU) ontvangen  het Presidentieel Paleis. De delegatie stond onder leiding van de...

Er zullen via het Sociaal programma van de regering-Santokhi zeven goederen en diensten gesubsidieerd worden. Het registratieproces voor deze koopkrachtversterking van dit programma van de overheid begint op maandag 27 februari 2023. Dit zal fysiek om 09.00 uur plaatsvinden in Paramaribo.

Behalve de fysieke registratie, zal landelijk de online registratie ook op maandag 27 februari 2023 starten. Dit kan via https://gov.sr/ministeries/ministerie-van-sociale-zaken-en-volkshuisvesting/request-form/ en geldt voor alle districten.
Bij de subsidie gaat het om brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten.

Huishoudens met een gezinsinkomen van netto SRD 6000 of minder komen in aanmerking voor een koopkrachtversterking van SRD 1800 per maand. De uitbetaling van de koopkrachtversterking vindt plaats met terugwerkende kracht vanaf januari 2023.

Bewoners van Paramaribo, die in aanmerking willen komen voor de koopkrachtversterking, kunnen zich registreren bij een van de Sozavo-wijkkantoren in hun ressort. Het registratieproces in de overige districten zal ook zo spoedig mogelijk van start gaan. Dit zal tijdig via alle mediakanalen worden bekendgemaakt.

Wie kan koopkrachtversterking aanvragen?
Vereiste:
Meerderjarige Surinamer (21 jaar en ouder)

Wie mag aanvragen?
Gezinshoofd of alleenstaande persoon met een netto maandinkomen van SRD 6000 of minder. De aanvraag wordt ingediend bij het Sozavo-wijkkantoor in het district waar de aanvrager staat ingeschreven in het bevolkingsregister.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegistratie koopkrachtversterking start 27 februari