dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
0
(0)

Registratie Bazo/BZV-kaarten wordt gecontinueerd

lees ook ...

Naresh Algoe nu ook substituut-griffier parlement

Naresh Algoe is dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) beedigd als substituut-griffier. De vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, spreekt van een bijzondere dag. Algoe is jurist en bestuursku...

Ook na 31 maart kunnen personen zich registreren voor de Bazo/BZV-verzekeringen. Dit zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Het blijft volgens de bewindsman een gecontinueerd proces. Hij voelde zich geroepen om deze informatie met de gemeenschap te delen, omdat er veel ruis was ontstaan over het vervallen van de kaarten op 31 maart.

“Slechts de medische dienstverlening voor mensen met een vervallen Bazo/BZV-kaart werd verlengd tot 31 maart, maar de registraties die gaan normaal door”, zegt de bewindsman. Vanaf 1 november 2020 geldt er een gewijzigde procedure voor het aanvragen van premiesubsidie voor de Bazo/BZV-verzekering.

Ramsaran geeft aan, dat het ministerie haar taakstelling kent, en het volk absoluut niet in de steek zal laten. “Wij zijn in dienst van u”, benadrukt hij. Volgens hem is er geen reden tot paniek, indien een persoon voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaartje.

De aanvraagprocedure ziet er als volg uit: U haalt een aanvraagformulier af bij een van de basiszorgkantoren/afhaalpunten. Dit formulier vult u volledig in en dient voorzien te zijn van fotokopieën van de vereiste documenten. Alle vereiste documenten met het ingevulde aanvraagformulier dienen in een gesloten envelop gedeponeerd te worden in de speciale Basiszorg brievenbussen bij één van de Basiszorgkantoren van het ministerie.

De ingediende aanvragen worden door de Afdeling Basiszorg verwerkt. Na de toetsing te hebben doorstaan, krijgen de mensen een automatische SMS, dat ze na een week hun kaart mogen ophalen bij één van de SZF-kantoren met medeneming van een legitimatiebewijs en een familieboekje.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegistratie Bazo/BZV-kaarten wordt gecontinueerd