Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Registratie ambtenaren bij Biza wordt vandaag afgerond

Geplaatst

op

Ministerie Van Binnenlandse Zaken2

De registratie van ambtenaren die vorige week van start is gegaan, wordt vandaag afgerond. Tot op dit moment zijn 2000 ambtenaren geregistreerd bij Binnenlandse Zaken (Biza). Tijdens de registratie wordt er gekeken als alle ambtenaren voldoen aan bepaalde eisen die gesteld zijn. Zij zullen hiernaast wel hun salaris ontvangen. In andere gevallen zullen er oplossingsmodellen gezocht worden.

Alle gegevens zullen uiteindelijk geregistreerd worden, zegt de minister van Biza, Bronto Somohardjo. Gebleken is dat veel meer mensen worden uitbetaald dan ambtenaren die op de personeel lijst van het ministerie staan. Dit zal ook onderzocht worden.

Tot nu toe is de registratie een succes, zegt Bronto. Om de data van de overheid betrouwbaar te maken zullen alle ambtenaren op het departement geregistreerd worden.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
maandag 12 oktober 2020 17:08

Die domkop van een javaan moet zich ook laten registreren en al die familieleden van hem die op de payroll zijn geplaatst zelf de overleden grootvader en grootmoeder heeft hij een baan bezorgd op dit ministerie.
Wat moet su met zo een domme javaan. Hij zit er omdat die andere domkop van abop, binnenlandse zaken nodig heeft voor malversaties bij de komende verkiezingen, in 2023 of 2024.

Laatst bewerkt op 8 dagen geleden door Roepia


Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen