woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Regionale workshop in Guyana versterkt projectvoorstel schrijfvaardigheden

lees ook ...

Instaprekening van De Surinaamsche Bank

De Surinaamsche Bank introduceerde vrijdag jongstleden een nieuw product, namelijk de DSB instaprekening. Het is een nieuwe dienst. Dit moet financiële inclusie bevorderen bij elke Surinamer door toeg...

Er is in Guyana een regionale workshop georganiseerd door de Caribbean Development Bank (CDB) en de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA), gericht op het schrijven van projectvoorstellen. Lilian Armaketo, werkzaam bij Bureau VIDS, neemt deel aan deze training, samen met afgevaardigden uit andere Caribische landen.

Het hoofddoel van deze workshop is om de vaardigheden van professionals en leiders in gemeenschappen te vergroten. Hierdoor kunnen ze proactiever te werk gaan en kansen benutten voor het versterken van veerkracht, vooral in het licht van subsidies voor rampenrisicovermindering en aanpassing aan klimaatverandering. Dit omvat het ontwikkelen van goed gestructureerde plannen om behoeften aan middelen te identificeren en ervoor te zorgen dat subsidiegelden op een effectieve manier worden toegewezen.

Bovendien werd een interactieve sessie gehouden waarin onder andere feedback werd gegeven op conceptvoorstellen, met aandacht voor de eisen van donoren. Deelnemers werden ook geïnformeerd over organisaties die middelen beschikbaar stellen om veerkracht in gemeenschappen op te bouwen, evenals informatie over oproepen voor het indienen van voorstellen en andere financieringsmogelijkheden.

Dit initiatief draagt bij aan het versterken van de capaciteit van de regio om duurzame projecten te ontwikkelen en uit te voeren die gericht zijn op het verbeteren van weerbaarheid en adaptatie aan veranderende omstandigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegionale workshop in Guyana versterkt projectvoorstel schrijfvaardigheden