donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Regionale webinar van PAHO over EPHF

lees ook ...

Ramdin: We’re going to talk to Guyana about the Tigris...

Albert Ramdin, Minister of Foreign Affairs, International Commerce, and International Cooperation, claims that a border investigation has been started with relation to the Tigri area and that discussi...

De Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) organiseerde op woensdag 10 december in het kader van Universal Health Day (UHD), op zondag 12 december een webinar over Volksgezondheid met experts uit de regio. De waarnemend directeur van Volksgezondeid, drs. Rakesh Gajadhar Sukul gaf daarbij een korte presentatie.

De webinar, was deel van een serie over ‘Essential Public Health Functions’ (EPHF) en betrof het meten en versterken van EPHF en de ervaringen van landen in de Pan Amerikaanse regio. Drs. Sukul gaf als vertegenwoordiger van Suriname op het gebied van volksgezondheid een kort overzicht van de huidige status van de EPHF-plannen voor Suriname, in welk stadium ons land zich momenteel bevindt en de plannen voor het afronden van het proces. Aan het woord kwamen acht andere sprekers, waar onder de volksgezondheids vertegenwoordiger van Saint Kitts and Nevisvanuit het Caribisch gebied aan bod.

De webinars in deze serie worden door de afdeling Health Systems & Services (HSS) van PAHO georganiseerd om de focus opnieuw te leggen op het belang van EPHF in de regio, door de mogelijkheid te bieden om politieke commitment voor universele gezondheid, globale gezondheidsveiligheid en significantere gelijkheid op het gebied van gezondheid te stimuleren.

Jaarlijks wordt op 12 december Universal Health Day (ook bekend als Universal Health Coverage Day) herdacht. Op deze dag wordt de nadruk gelegd op het feit dat alle mensen, overal ter wereld, toegang moeten hebben tot kwalitatieve gezondheidssystemen, waar en wanneer zij dat nodig mochten hebben, zonder hen bloot te stellen aan financiële moeilijkheden. Hierbij horen ook alle interventies, ook in andere sectoren die dienen tot het mogelijk maken van een gezond leven, welzijn en ontwikkeling voor iederen.

De COVID-19 pandemie heeft naast de bekende uitdagingen, ook gezorgd voor verhoogd bewustzijn over het belang van robuuste volksgezondheidsstructuren om de meest kwetsbaren te beschermen. Terwijl de landen zich echter conccentreren op het aanpakken van de impact van COVID-19, gaan de prestaties op het gebied van volksgezondheid de afgelopen 10 jaar verloren en is het van nog groter belang geworden om te investeren in robuuste gezondheidssystemen die capabel zijn om iedereen te beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegionale webinar van PAHO over EPHF