woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Regionaal voedselsysteem moet gemoderniseerd worden

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

President Chandrikapersad Santokhi zei op 19 augustus jongstleden tijdens zijn toespraak op de Agri Investment Forum en Expo II in Trinidad & Tobago, dat modernisering en onderwijs in de landbouw belangrijke factoren zijn voor economische groei en ontwikkeling.

“De landbouwsector in het Caribisch gebied staat op een kruispunt. Het voedselsysteem van de regio is dringend aan een transformatie toe en de kansen daarvoor zijn er,” aldus president Santokhi. De regeringsleider gaf aan dat het regionaal voedselsysteem aan modernisering toe is. Dit tegen de achtergrond van de regionale, maar ook wereldwijde vraag naar voedsel.

Als voorbeeld van het moderniseren van de landbouw merkt president Santokhi op dat het tijd is voor landen in de regio om hun boeren in staat te stellen te investeren in broeikassen. Het gebruik van broeikassen biedt het voordeel de gewassen te beschermen tegen klimaatinvloeden, insectenplagen en stelt het boeren in staat efficiënt om te gaan met schaarse middelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegionaal voedselsysteem moet gemoderniseerd worden