maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Regeringstop pakt zaak EBS aan

lees ook ...

MinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft leerkrachten opgeroepen om extra uren te draaien tijdens de vakantie om leerlingen met leerachterstanden te ondersteunen. Minister He...

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), heeft vandaag voor aanvang van de ministerraad vergadering (RvM) bekendgemaakt dat president Santhoki en vicepresident Brunswijk morgen een ontmoeting zullen hebben met de directie van de NV Energie Bedrijven Suriname. Het staatshoofd wil ingrijpen in de kwestie die al weken aan de gang is tussen OWOS, de EBS-werknemersorganisatie en de directie van het bedrijf.

Leo Brunswijk, de algemeen directeur van de EBS, en OWOS-voorzitter, Marciano Hellings staan als kemphanen tegenover elkaar. Deze twee maken gebruik van alle hen ten dienste staande middelen, waaronder het personeel en de bedrijfsvoering. Brunswijk is broer van de vicepresident.

De bewindsman is van mening dat men alleen focust op Leo Brunswijk, terwijl het directieteam uit vier directeuren bestaat. Hij vindt dit onterecht.

Het conflict tussen de bond en de directie leidt een eigen leven. Een hoopgevend moment was de uitnodiging van de directie aan de bond om de CAO-onderhandelingen aan te vangen. Dit werd direct ongedaan gemaakt, nadat men de voorzitter weigerde toe te laten.

Hellings is in hoger beroep gegaan tegen zijn ontslag bij de Arbeidsinspectie. Deze heeft  bezwaar  aangetekend. Het orgaan is niet gekend bij het ontslag. De directie stapte op zijn beurt naar de ontslagcommissie. Het ontslag van Hellings is nu teruggebracht naar een schorsing.

Bron: Sun.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringstop pakt zaak EBS aan