zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Regeringstop oriënteert zich in getroffen Matawaigebied

lees ook ...

Dag van de Verpleging

Op de verjaardag van Flrorence Nightingale is het de 'Internationale Dag van de Verpleging' (International Nurses Day). Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van v...

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi heeft zich vandaag georiënteerd in het Matawaigebied, dat door wateroverlast is getroffen. Bij de oriëntatie is gebleken dat gebieden onder water zijn gelopen. “Gelukkig dat het water wegtrekt, maar de schade aan de landbouwgewassen is zichtbaar. Ook staan huizen onder water.”

Het staatshoofd en de vicepresident hebben in een meeting met het traditioneel gezag zich gebogen over hoe de ontstane situatie, hulpverlening en ook andere vraagstukken waarmee de bewoners te kampen hebben zal worden aangepakt. De president zegt dat er onder andere gesproken is over de watervoorziening, onderwijs en sociaal maatschappelijke vraagstukken.”

Het staatshoofd zegt bekend te zijn met de problemen, waarmee bewoners in het binnenland te kampen hebben. De president zei dat de regering zich sterk zal maken voor het brengen van oplossingen in de verschillende vraagstukken. Ten aanzien van de noodsituatie zegt hij dat er keihard wordt gewerkt aan de hulpverlening voor de getroffenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringstop oriënteert zich in getroffen Matawaigebied