dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Regeringstop oriënteert zich in getroffen Matawaigebied

lees ook ...

Online portaal Belastingdienst verbeterd

Het online portaal van de Belastingdienst Suriname is op maandag 30 januari jongstleden verbeterd. Dit zorgt voor meer mogelijkheden binnen het portaal. Tijdens de werkzaamheden was het portaal gedure...

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi heeft zich vandaag georiënteerd in het Matawaigebied, dat door wateroverlast is getroffen. Bij de oriëntatie is gebleken dat gebieden onder water zijn gelopen. “Gelukkig dat het water wegtrekt, maar de schade aan de landbouwgewassen is zichtbaar. Ook staan huizen onder water.”

Het staatshoofd en de vicepresident hebben in een meeting met het traditioneel gezag zich gebogen over hoe de ontstane situatie, hulpverlening en ook andere vraagstukken waarmee de bewoners te kampen hebben zal worden aangepakt. De president zegt dat er onder andere gesproken is over de watervoorziening, onderwijs en sociaal maatschappelijke vraagstukken.”

Het staatshoofd zegt bekend te zijn met de problemen, waarmee bewoners in het binnenland te kampen hebben. De president zei dat de regering zich sterk zal maken voor het brengen van oplossingen in de verschillende vraagstukken. Ten aanzien van de noodsituatie zegt hij dat er keihard wordt gewerkt aan de hulpverlening voor de getroffenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringstop oriënteert zich in getroffen Matawaigebied