zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Regeringsraadsvergadering neemt belangrijke besluiten

lees ook ...

De recent gehouden Regeringsraadsvergadering (RRV) was gevuld met presentaties over belangrijke onderwerpen en resulteerde in cruciale besluiten. Cherlique Lilienthal, woordvoerder van de president, gaf een samenvatting van de besproken zaken. Minister Marciano Dasai presenteerde over de balans tussen ontwikkeling en milieu.

Hij benadrukte de voordelen van de carbon-negatieve status van Suriname en stelde een Green Development-strategie voor met een model voor het indelen van gebieden in netwerken met data over biodiversiteit en carbonwaarde. De Presidentiële Stuurgroep Integraal Sociaal Programma gaf een update over de voortgang van het programma. Er werd benadrukt dat er dagelijks SRD 50 miljoen wordt besteed aan sociaal beleid. De voorlichting over deze programma’s zal worden opgevoerd.

Het voorstel van minister Steven Mac Andrew om het minimumuurloon vast te stellen op SRD 49,12 werd goedgekeurd. De ontwikkelingen op het gebied van gasexploitatie werden besproken, met aandacht voor de tijdlijn van Totalenergies en het overleg met Petronas. De president benadrukte het belang van een seminar om de regeringsstrategie te finaliseren.

Opvallend was de aankondiging van een IMF-boardniveau-overeenkomst. Dit resulteert in directe beschikbaarheid van SRD 46,7 miljoen (ongeveer USD 62 miljoen), waarvan SRD 19,1 miljoen (ongeveer USD 25 miljoen) voor begrotingssteun. Dit bevestigt de vruchten van de begrotingsdiscipline en macro-economische stabiliteit van de regering.

De regering van Suriname zet zich in voor groei, stabiliteit en welzijn van haar burgers. Deze beslissingen en overeenkomsten zijn een positieve stap in die richting.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringsraadsvergadering neemt belangrijke besluiten