zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Regeringsraad in Suriname beslist: Paragsingh wordt benoemd tot procureur-generaal

lees ook ...

Voor onbepaalde tijd geen gedrukte ‘Times of Suriname&...

De krant “Times of Suriname” zal voor onbepaalde tijd niet in gedrukte vorm verschijnen. Dit heeft de krant Zaterdag jongstleden meegedeeld. De directe heeft benadrukt, dat het gaat om reden buiten hu...

Tijdens de regeringsraadsvergadering van woensdag, 2 augustus, is groen licht gegeven voor de benoeming van mr. Garcia Paragsingh als de nieuwe procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie in de Republiek Suriname. Met 37 jaar dienst bij het Openbaar Ministerie (OM) en een achtergrond als advocaat-generaal sinds 2014, neemt Paragsingh nu het roer over als de hoogste justitiële autoriteit.

Haar waarnemingsfunctie als pg sinds april 2021 wordt nu officieel bekrachtigd, in lijn met de voorgeschreven procedure in de Grondwet van Suriname. De benoeming, die op 10 augustus 2023 van kracht wordt, markeert het begin van een proces dat zal leiden tot haar beëdiging en installatie.

Deze stap waarborgt de continuïteit van het justitiële beleid en benadrukt het belang van onafhankelijkheid, democratische waarden en rechtstatelijke principes binnen de justitiële dienst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringsraad in Suriname beslist: Paragsingh wordt benoemd tot procureur-generaal