dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Regeringsraad focust op duurzaamheid, koopkracht en onderwijshervormingen

lees ook ...

Mijlpaal: Begrotingstekort Suriname slechts 4,3%

Op maandag 25 september 2023 keurde de Regeringsraad de begroting voor 2024 goed en besprak de jaarrede. Opmerkelijk is de spectaculaire vermindering van het begrotingstekort van 19% in 2020 tot slech...

Op woensdag 21 juni 2023 vond er opnieuw een Regeringsraadvergadering (RRV) plaats, waarin verschillende onderwerpen werden besproken. President Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en het clusterteam van ministers hebben belangrijke beslissingen genomen ter bevordering van de ontwikkeling van Suriname.

Een van de belangrijkste agendapunten was de Suriname Energy, Oil & Gas Summit (SEOGS), die momenteel plaatsvindt. Tijdens de vergadering werd uitgebreid gesproken over de olie- en gassector, waarbij diverse projecten en initiatieven werden besproken. De regering hecht veel waarde aan deze sector en erkent de noodzaak om duurzame ontwikkeling te bevorderen en stimuleren.

Er is overeengekomen dat de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) in overleg zullen treden met experts om een nationaal actieplan op te stellen voor de uitfasering van kwik. Dit plan is essentieel voor milieubescherming en volksgezondheid. Binnen een maand zal er een concept van het plan worden gepresenteerd tijdens de volgende regeringsvergadering. De regering ziet dit als een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst.

Daarnaast heeft de regering aangekondigd dat 1654 AOV’ers (Algemene Ouderdomsverzekering) die al in het bezit zijn van een MoniKarta en geen pensioen ontvangen, vanaf juli 2023 in aanmerking zullen komen voor een koopkrachtversterking van SRD 1800. Deze maatregel is bedoeld om de financiële situatie van deze groep te verbeteren.

Tijdens de vergadering presenteerde minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (minOWC) een analyse en bevindingen van het onderwijssysteem in Suriname. De minister benadrukte de nieuwe structuur en de doorstroommogelijkheden van het vernieuwde onderwijssysteem.

Daarnaast werd benadrukt dat er wordt gewerkt aan effectievere communicatie op alle niveaus, zodat iedereen goed geïnformeerd is over de ontwikkelingen en voordelen van het nieuwe onderwijssysteem. In de komende regeringsvergadering zal er meer aandacht worden besteed aan dit onderwerp.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringsraad focust op duurzaamheid, koopkracht en onderwijshervormingen