zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Regeringsleiders praten in Belize over impact Covid-pandemie op regio 

lees ook ...

eGA van Estland geeft CBB richtlijnen hoe te digitaliseren

Heiko Vainsalu, Director of Technology Program van de e-Governance Academy(eGA) of Estonia(Estland), heeft op vrijdag 27 januari middels een presentatie aangegeven waar op gelet moet worden om de digi...

De besprekingen die president Chandrikapersad Santokhi in Caricom-verband zal voeren in Belize zijn begonnen. Deze meetings zijn in verband met de 33ste Tussentijdse Caricom Staatshoofdenvergadering van dinsdag en woensdag in San Pedro. De vergadering staat onder het voorzitterschap van de premier van Belize, John Antonio Briceño.

Tijdens de openingssessie, dinsdag, komen Caricom secretaris-generaal Carla Barnett, aftredend Caricom-voorzitter Gaston Browne (premier van Antigua and Barbuda) en Caricom-voorzitter John Antonio Briceño aan het woord. De regeringsleiders zullen zich buigen over een aantal zaken die van groot belang zijn voor de Caribische gemeenschap.

Het gaat om de impact van de huidige Covid-19-pandemie op de regio en aanbevelingen om het herstel van regionale economieën te bespoedigen; het bevorderen van de interne markt en economie van Caricom om te helpen bouwen aan een veerkrachtigere gemeenschap en het bevorderen van de Caricom Agri-Food Systems Agency, met de nadruk op regionale voedsel- en voedingszekerheid.

Van de regeringsleiders wordt ook verwacht dat ze de regionale particuliere sector, de arbeidsmarkt en het maatschappelijk middenveld erbij betrekken. Verder staan ook het bespreken van maatregelen tegen klimaatverandering na de recente COP26 Klimaattop in Glasgow, de veiligheidssituatie in de regio en de situatie in Haïti op de agenda. Woensdag vindt er een afsluitende persconferentie plaats.

Santokhi neemt donderdag deel aan de eendaagse top met de leiders van het Central American Integration System (SICA). Premier Jоhn Вrісеñо zal ook tijdens deze bijeenkomst als voorzitter fungeren. Tijdens dit moment zullen de verschillende regeringsleiders discussiëren over onderwerpen als economisch herstel na de Covid-19-pandemie, de situatie in Наïtі en de regionale veiligheid, voedselzekerheid voor de regio, klimaatverandering en de uitkomst van COP26 in Glasglow en voorbereidingen naar СОР27.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringsleiders praten in Belize over impact Covid-pandemie op regio