maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Regeringsfunctionarissen controleren fiscale status bij Belastingdienst

lees ook ...

Leden CHS en OKB beëdigd door president Santokhi

Op basis van grondwettelijke bevoegdheid zijn leden en plaatsvervangende leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) beëdigd op het presidentieel paleis, door pr...

Op donderdag 20 juni hebben diverse regeringsfunctionarissen, waaronder vice-president Ronnie Brunswijk, hun fiscale status laten controleren bij de Belastingdienst Suriname. Tijdens dit bezoek kregen zij de gelegenheid om eventuele belastingachterstanden in te lopen. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning sprak de groep kort toe over het belang van fiscale verantwoordelijkheid.

De functionarissen werden verwelkomd door Marita Lautan-Wijnerman, directeur der Belastingen, en Ashokkumar Ramautar, directeur der Directe Belastingen. De actie was bedoeld om regeringsfunctionarissen als rolmodellen voor de samenleving te laten optreden, door hun eigen fiscale verplichtingen na te komen. Vice-president Brunswijk en de aanwezige ministers hadden ook korte gesprekken met belastingfunctionarissen en kregen inzicht in hun fiscale status.

De kernboodschap van deze actie is dat iedereen, inclusief regeringsfunctionarissen, zijn of haar bijdrage aan de staatskas moet leveren door fiscale verplichtingen tijdig en correct na te komen. De Belastingdienst benadrukt het belang van een jaarlijkse controle van de fiscale status door individuen, om zeker te stellen dat ingehouden belastingen daadwerkelijk worden afgedragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringsfunctionarissen controleren fiscale status bij Belastingdienst