dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
5
(1)

Regeringsfunctionarissen checken fiscale status bij Belastingdienst

lees ook ...

Suriname handhaaft VN-verdrag tegen mensenhandel

Op dinsdag 16 juli 2024 hebben de hulpofficieren van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) een werkbezoek gebracht aan de procureur-generaal (pg) bij het Openbaar Ministerie, Garcia Paragsingh. Tij...

Enkele regeringsfunctionarissen, waaronder vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, hebben hun fiscale status nagetrokken bij de Belastingdienst Suriname. Deze actie bood de functionarissen de mogelijkheid om eventuele fiscale achterstanden in te lopen. De bijeenkomst werd kort ingeleid door minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, die de aanwezigen toesprak.

De groep werd verwelkomd door de directeur der Belastingen, Marita Lautan-Wijnerman, en de directeur der Directe Belastingen, Ashokkumar Ramautar. Het doel van deze actie was om regeringsfunctionarissen het goede voorbeeld te laten geven aan de samenleving door hun fiscale verplichtingen na te komen. Vp Brunswijk en de ministers gingen in gesprek met de belastingfunctionarissen en kregen hun fiscale status mee.

De algemene boodschap van deze actie is dat iedereen moet bijdragen aan de staatskas door zijn of haar fiscale verplichtingen tijdig en correct na te komen. De Belastingdienst benadrukte het belang van jaarlijkse controle van de fiscale status door individuen, om te verifiëren of ingehouden belastingen daadwerkelijk zijn afgedragen.

Deze actie onderstreept de verantwoordelijkheid van zowel de overheid als burgers om een correcte naleving van fiscale verplichtingen te waarborgen, wat essentieel is voor het functioneren van de staat en de financiering van openbare diensten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringsfunctionarissen checken fiscale status bij Belastingdienst