maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Regeringsdelegatie verwelkomd op Drietabbetje

lees ook ...

Baby sterft weigering arts fataal – Kiesstelsel op de ...

- babysterfte: weigering arts op spoedeisende hulp wordt baby fataal - Kiesstelsel op de schop na uitspraak Constitutioneel Hof - Inheemsen stelselmatig genegeerd, trekken ten strijde tegen de ove...

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi is vandaag verwelkomd op Drietabbetje. Ook vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport, assembleeleden en districtscommissarissen (dc’s) zijn meegereisd.

Het bezoek is in verband met de ‘districten-toer’, waarbij de bevolking wordt bedankt voor het vertrouwen gesteld in de regering op basis van de verkiezingsuitslag.  De delegatie is ontvangen door granman Bono Velanti, waarna een krutu is gehouden. Het grootopperhoofd is ingenomen met de komst van de delegatie. Na zijn toespraak  hebben de gasten een pangi gekregen.

De zeven dc’s van Sipaliwini zijn ook aanwezig op de krutu. Dc Josta Vaseur van bestuursressort Kabalebo heeft het belang van de samenwerking benadrukt. Zij vindt het bijzonder dat de dc’s deelnemen aan de krutu om zo veel meer te kunnen bereiken. Verder heeft zij de vele problemen waarmee het district te maken heeft aangekaart.

Onderwijs en volksgezondheid hebben speciale aandacht nodig. Ook de afzet van landbouwgewassen is van belang. De meeste ressorten hebben soortgelijke problemen.

Tijdens de krutu worden diverse kwesties waarmee de bevolking zit, naar voren gebracht. Verwacht wordt dat de regering aandacht besteed aan zaken die dringend opgelost moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringsdelegatie verwelkomd op Drietabbetje