vrijdag 19 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Regeringsdelegatie bezoekt onder water gelopen Creola

lees ook ...

Extra controle veroorzaakt betalingsproblemen bij onderwijs

Er is extra controle nodig binnen de betalingscyclus van het ministerie van Onderwijs, wetenschap en Cultuur (MinOWC). Bij enkele leerkrachten zorgt dit voor betalingsproblemen. Het gaat om extra uren...

Minister Krishna Mathoera van Defensie en haar collega Amar Ramadin van Volksgezondheid hebben samen met de directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Soedeshchand Jairam, en een afgevaardigde van NCCR maandag een bezoek gebracht aan het onder water gelopen gebied Creola in het district Saramacca. De districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga was ter plaatse aanwezig om de delegatie te ontvangen en te begeleiden te Creola, Wanicakanaalweg, de Rosevalweg, de Warnerweg en omgeving.

De delegatie heeft de situatie gezien en buurtbewoners gesproken, hun is veel sterkte toegewenst en dat er vanuit de regering zeker aandacht is voor het ontstane probleem. Ook hebben de ministers aangegeven, dat zij dit spoedig zullen bespreken binnen de regering voor een structurele oplossing op kort termijn en wel in de komende droge tijd.

Aan het ministerie van Openbare Werken zal gevraagd worden om in te komen met deskundig advies om het steeds terugkerend probleem met betrekking tot wateroverlast te verhelpen.

Er zijn ook 150 pakketten door de regering overhandigd aan het commissariaat van Saramacca ter distributie voor de getroffen gezinnen in de gebieden welke ook al inmiddels heeft plaatsgevonden.

Naast Saramacca zijn ook delen van het district Nickerie onder water gelopen. Ook het binnenland heeft last van wateroverlast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringsdelegatie bezoekt onder water gelopen Creola