Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Regeringsdelegatie bezoekt het dorp Pusugrunu

Geplaatst

op

Pusugrunu

Het dorp Pusugrunu in het district Spaliwini is vereerd geworden met een bezoek van president Santokhi, Vp Brunswijk en enkele ministers. Dit bezoek is in het kader van een districten  toer die President Santokhi maakt.  Het district Sipaliwini is het zesde district, waar de regering een districtenbezoek aflegt.

De president en zijn team werden ontvangen door districtscommissaris Walter Bonjaski van het ressort Boven Coppename en  vertegenwoordigers en burgers  van het gebied. Bij de ontvangst, op 09 oktober 2020, heeft de delegatie kennis gemaakt met het traditioneel gezag, onder leiding van  granman Lesley Valentijn.   

De president heeft in zijn toespraak de nadruk onder andere gelegd op het herstellen van Suriname, samenwerking, duurzame ontwikkeling en de eenheidsgedachte die de regering nastreeft. Ook is het staatshoofd ingegaan op maatregelen die noodzakelijkerwijs getroffen dienen te worden om de economie weer sterk te maken.

Bij dit  bezoek is ook gesproken over  de herdenking van de Dag der Marrons op zaterdag 10 oktober 2020. De regeringsdelegatie zal op 10 oktober een Gran krutu bijwonen in het gebied met traditionele gezagdragers. Ook staan er op die dag activiteiten ter herdenking van Dag der Marrons op het programma. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benny
zaterdag 10 oktober 2020 12:08

Jammer dat twee onze mensen niet verder kunnen dan de lands grenzen.
Anders worden ze direct opgepakt.
Maar gelukkig hebben we nu eindelijk een president die schoon is en een onbesproken gedrag heeft.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen