zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
4.7
(9)

Regeringscoalitie niet te spreken over uitspraken Bouterse in Ocer

lees ook ...

Corruptie systeem bij grote bouwwerken

Sharvin Bahadoer, CEO van SICE en onkundig op het gebied van bouw heeft ontwerp van de Nickerie markt gemaakt en gaat de directievoering doen? Smart and Inovative Consultancy Engineering SICE is een b...

De regeringscoalitie veroordeelt de recente uitspraken van NDP-voorzitter Desi Bouterse in Ocer om het huidige politiek bestel en bestuur “met wapens te verwijderen”. Suriname heeft op democratische wijze een nieuw parlement en nieuwe regeringsleiders gekozen op basis van de wet en geldende regels van de rechtstaat. Zulk taalgebruik is niet alleen opruiend, maar ook contraproductief en polariserend. Dit soort onverantwoordelijk gedrag kan worden geïnterpreteerd als een overtreding van de wet. De coalitie roept met klem alle democratische krachten en organisaties op zich te distantiëren van zulke uitspraken en krachtig protest uit te spreken.

Het propageren van geweld en grijpen naar wapens hebben geen plaats in een democratische samenleving, zegt de coalitie. Sinds 1980 heeft Suriname gezien waar dit naartoe leidt: ernstige schendingen van mensenrechten met gevolg onschuldige slachtoffers, een verdeelde samenleving, economisch- en financieel wanbeleid en armoede. Dit heeft niets te maken met kapitalisme, socialisme of een andere ideologie. Ondertussen weten we dat het vastklampen aan een ideologie als politiek kader om een samenleving te ontwikkelen, heeft gefaald. Een politiek van pragmatisme en realisme is vereist om duurzame groei te realiseren en effectief gebruik te maken van de mogelijkheden van Suriname.

De personen die Suriname in de crisis hebben gebracht en tot het laatste uur hebben geroofd en vernield, moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Niet door nu met wilde taal om zich heen te slaan, maar de wil van het volk te respecteren en anderen die nu de leiding hebben de ruimte te geven hun werk te doen.

“De NDP en vooral hun leider, moeten weten dat recht en wet gelden voor eenieder. Niemand is vrijgesteld van deze democratische verworvenheid. De NDP heeft meerdere malen ervoor gezorgd dat het Surinaamse volk in onzekerheid heeft geleefd. Heel vaak voor langdurige perioden in angst en intimidatie,” schrijft de coalitie.

Deze trauma’s willen we niet meer. Het is genoeg geweest. Bedreigingen zullen op gepaste en wettelijke wijze beantwoord worden, aldus de coalitie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

14 REACTIES

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegeringscoalitie niet te spreken over uitspraken Bouterse in Ocer