dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Regering zoekt oplossing voor luchtverkeersleiders en skalians

lees ook ...

Vuilophalers leggen werk neer

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft officieel bekendgemaakt dat vuilophaal vanaf vandaag gedeeltelijk niet gegarandeerd is. De vuilophalers hebben te kennen gegeven aan Suriname Herald, dat ...

De regeringsraad heeft tijdens haar vergadering op woensdag 28 juni diverse kwesties besproken, waaronder de problemen met luchtverkeersleiders en skalians. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is momenteel in gesprek met de vakbond van luchtverkeersleiders om tot een werkbare situatie te komen na een recente vakbondsactie.

Als gevolg van deze actie moest een KLM-vlucht uitwijken naar Cayenne, Frans-Guyana. TCT-minister Albert Jubithana werkt aan verschillende oplossingsmodellen en er is momenteel een situatie gecreëerd waarbij het werk wordt voortgezet. Andere vraagstukken die tijdens de vergadering aan bod kwamen, zijn onder meer de ordening van de goudsector, het geleidelijk uitfaseren van kwikgebruik en de uitdagingen met betrekking tot het onderwijsrooster op bepaalde scholen.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft voor skalians bepaalde voorwaarden vastgesteld, zoals het bezitten van een GPS-systeem en het werken met milieuvriendelijke apparatuur. Het ministerie zal ingrijpen bij overtreding van deze regels. De regering is ook betrokken bij de activiteiten ter viering van 160 jaar afschaffing van de slavernij, waarbij president Chandrikapersad Santokhi en andere hoogwaardigheidsbekleders actief zullen deelnemen aan verschillende evenementen tot 1 juli.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering zoekt oplossing voor luchtverkeersleiders en skalians