donderdag 21 september 2023
27.6 C
Paramaribo
15.1 C
Amsterdam
0
(0)

Regering zet zich in voor duurzame en optimale watervoorziening in Suriname

lees ook ...

Sukul tijdelijk ook directeur van PCS

Gajadhar Sukul de directeur van Volksgezondheid, is tijdelijk ook aangesteld als medisch directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Hij wordt hiervoor niet betaald. Er is nog geen voordra...

President Chandrikapersad Santokhi en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) hebben op dinsdag 11 juli 2023 de start van de boring van een tweede waterbron in het district Nickerie inluiden. Deze stap maakt deel uit van de regering’s inzet voor een duurzame en optimale watervoorziening.

Santokhi benadrukte dat water een essentiële menselijke behoefte is, cruciaal voor een goede gezondheid, hygiëne, landbouw en voedselproductie. Hij wees op het duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties (VN) om de toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen te verbeteren.

Tijdens de gebeurtenis waren het staatshoofd, de NH-minister, districtscommissaris Senrita Gobardhan en SWM-directeur Clifton Lienga aanwezig. Met een druk op de knop op de boorinstallatie gaven zij het startschot voor het boren, waarmee een stap werd gezet naar een duurzame oplossing voor de waterproblematiek.

Inwoners van Klein Henar hebben al meer dan 36 maanden geen water uit de kraan gekregen vanwege uitgeputte waterbronnen. In samenwerking met de SWM en de districtsautoriteiten voorziet het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen de bewoners van drinkwater dat wordt aangeleverd via watertrucks.

Santokhi herhaalde in zijn toespraak het streven van de regering naar een duurzame en optimale watervoorziening. Het besluit om twee nieuwe waterbronnen aan te leggen in het westelijke district werd een jaar geleden genomen tijdens een regeringsraadvergadering.

De president stond ook stil bij de situatie waarin het land en de SWM zich bevonden bij het aantreden van de regering. Hij benadrukte dat Suriname op verschillende niveaus in een failliete staat verkeerde, inclusief de SWM. De regering heeft herstelmaatregelen uitgevoerd en het land en de maatschappij bevinden zich nu in een fase van herstel.

President Santokhi gaf aan dat hij gedurende de eerste 24 maanden van zijn presidentschap de parastatale bedrijven vanuit het hoogste niveau heeft aangestuurd, waarbij alle bedrijven behalve Staatsolie in het rood stonden.

De regering heeft de SWM-directeur de opdracht gegeven om een effectief reorganisatie- en hervormingsproces binnen het bedrijf te starten. Daarnaast noemde de president de mogelijkheid voor Suriname om water te bottelen en te exporteren als een potentieel toekomstig initiatief. Hij onthulde ook het naambord van een nieuw SWM-incassokantoor tijdens zijn aanwezigheid bij de opening in het ressort Wageningen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering zet zich in voor duurzame en optimale watervoorziening in Suriname