woensdag 27 september 2023
24.4 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
5
(1)

Regering zet streng in op veiligheid met focus op misdaadbestrijding

lees ook ...

“A Nyun Pasie” van de jarige NPS

De National Partij Suriname zegt in een persbericht dat de enorme inkomsten uit de olie en gassector de bevolking ten goede moeten komen. Op 29 september aanstaande zal de partij in verband met zijn 7...

De regering is vastbesloten om de veiligheid van burgers in het hele land te versterken. Krachtige maatregelen worden genomen om de groei van criminaliteit tegen te gaan, zegt president Chandrikapersad Santokhi. Het herstel van rust, vertrouwen en het gevoel van veiligheid onder de bevolking is een prioriteit, stelt het staatshoofd.

Op 28 augustus 2023 heeft de president een gesprek gevoerd met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en zijn team. Tijdens dit overleg is uitgebreid gediscussieerd over veiligheidskwesties.

“We streven ernaar om gewelddadige bendevorming met vuurwapens te voorkomen. Het tekort aan financiële middelen voor de aankoop van voertuigen en de training van essentiële personeelsleden blijft een aanzienlijke uitdaging, maar we werken eraan,” zegt de president.

Alle beschikbare middelen zullen worden ingezet om de veiligheid te verbeteren. De politie zal duidelijk zichtbaar zijn in buurten en de bevolking moet op de hoogte worden gebracht wanneer daders zijn gearresteerd en strafbare feiten zijn opgelost. Deze aanpak dient ook als afschrikking voor criminelen, aldus president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering zet streng in op veiligheid met focus op misdaadbestrijding