dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Regering zet ambitieuze doelen voor tweede helft regeerperiode

lees ook ...

Regering biedt 10% loonsverhoging per 1 juli 2024: COL eist ...

De Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft een eis van 50% loonsverhoging bij de regering neergelegd. Daarnaast verlangt de organisatie de incorporatie van de koopkrachtversterking...

De regeringscoalitie is op maandag 25 september 2023 bijeengekomen met een tweeledig doel. President Chandrikapersad Santokhi benadrukte het cruciale belang van deze komende periode en vergeleek deze met het meest spannende deel van een wedstrijd. “Ongeacht de omstandigheden is de focus altijd op winnen gericht”, zei het staatshoofd.

Hij benadrukte ook de noodzaak van de juiste positionering van alle betrokkenen en het corrigeren van fouten om de gestelde doelen te bereiken. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere vicepresident Ronnie Brunswijk, verschillende ministers, parlementsleden van de coalitie, staatsraadsleden en vertegenwoordigers van diverse overheidsbedrijven.

Volgens president Santokhi was deze bijeenkomst noodzakelijk gezien de uitdagende context waarin de coalitie opereert. De regering heeft een intensief hervormingsprogramma gelanceerd met de steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De president meldde dat Suriname wordt geprezen voor zijn moed en leiderschap in het aangaan van deze uitdagingen.

Bovendien werden behaalde resultaten belicht, zoals het herwinnen van internationaal vertrouwen, het tot stand brengen van schuldherschikkingen en de ontwikkeling van de olie- en gassector. Het staatshoofd erkende echter dat er nog uitdagingen zijn, zoals het versterken van de koopkracht en het beheersen van de inflatie.

De komende periode zal gericht zijn op resultaatgericht beleid, met strakke aansturing en betrokkenheid van zowel de samenleving als de private sector. Er is een coördinatieteam samengesteld dat het traject uitzet op basis van drie maanden, zes maanden, een jaar en verder, tot 25 mei 2025.

Vanuit de samenleving zal in het kader van de nationale dialoog ook een monitoringsteam worden ingesteld. De regering staat voor de uitdaging om de samenleving tegemoet te komen en fouten te corrigeren.

Er zijn sectoren en projecten geïdentificeerd waarin geïnvesteerd zal worden. President Santokhi benadrukt dat middelen beschikbaar gesteld zullen worden om deze initiatieven te ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering zet ambitieuze doelen voor tweede helft regeerperiode