dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Regering zegent zichzelf met 50% koopkrachtversterking

lees ook ...

Wereldbankrapport: 17,5% van Surinaamse bevolking leeft onde...

Uit het '2022 Suriname Poverty and Equity Assessment', gepresenteerd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, blijkt dat 17,5% van de Surinaamse bevolking leeft onder de upper middle-income armoe...

De staatsraad heeft een ontwerp-staatsbesluit goedgekeurd, waarin de regering een koopkrachtversterking krijgt van 50 procent. Winston Ramautarsing, de ondervoorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname is hierover niet te spreken…”dit is crimineel gedrag”. De regering is volgens de econoom niet gevoelig voor de economische situatie van het volk.

Volgens de econoom heeft de regering geen enkel gevoel voor de economische situatie waarin het volk zich bevindt. “Je had beloofd een goede tweede helft waarbij je zou scoren en een winnende wedstrijd zou afsluiten. En wat wij zien is alleen maar bestuurlijke blunders,” zegt Ramautarsing.

Eerst is de broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, benoemd als directeur van de EBS. “Het is een auto goal om de broer van de vicepresident te benoemen. Een tweede auto goal is de zoon van de president bij een ambassadepost ergens in het buitenland te plaatsen zonder enige kwalificatie en vergelijking wie de beste voor die post zou kunnen zijn. En de 50 procent verhoging is een derde voorbeeld van ongevoeligheid voor de vraagstukken waarvoor dit land staat,” aldus de econoom. “Deze actie is een serie van bestuurlijke blunders van deze regering,” zegt hij aan Suriname Herald.

De regering doet volgens hem niet de dingen, die nodig zijn om de economie van het land te verbeteren. Inflaties van 63,61 en 55 procent zijn aan de orde van de dag. Dit jaar verwacht men dat het 50 procent wordt. Compensatie kan ook niet. Het geld van de IMF gebruiken om de regering 50 procent salarisverhoging te geven is volgens Ramautarsing crimineel gedrag.

Bron Foto: Radio SRS Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering zegent zichzelf met 50% koopkrachtversterking